Compania aeriana Ryanair in top 10 poluatori Europeni

Datele de la Comisia Europeana situeaza compania Ryanair printre top 10 poluatori la nivelul UE. Datele sunt furnizate de EU’s Transport&Environment group.

De obicei in acest top sunt companiile care ard carbune in procesle lor tehnologice pentru a obtine energie (de obicei termocntrale). Este o noutate faptul ca o companie care nu obtine energie din carbune este in acest top.

Aveti mai jos o imagine care releva topul poluatorilor europeni:

Ryanair poluare

Dupa cum vedeti in top este o termocentrala din Polonia urmate de multe din Germania si un din Bulgaria. Toate celelalte companii care sunt deasupra companiei aeriene in top sunt termocentrale pe lignit.

Incepand din 2012 UE a inceput sa controleze emisiile in aviatie prin ETS (Emisssion Trading Systems), care a fost lansat in 2005. ETS functioneaza pe principiul plafonarii si al tranzactionarii de certificare verzi.

Pe de alta parte, cea mai verde companie aeriana este Easy Jet o companie low cost cu seiul in Londra si care opereaza din aeroportul Luton. Urmatoarele 2 cele mai verzi sunt Alaska Air si Quanta.

Ce face Ryanair si ce fac companiile de transport sa reduce CO2?

Marii poluatori in domeniul transporturilor sunt: companiile de transport rutier, companiile aviatice si companiile de transport maritim.

Industria aeronautica are propriile initiative care sa ajute la reducerea emisiilor de carbon, dar care vor incepe din…2021. UE avertizeaza ca daca nu se face nimic in domeniu pana in 2050 emisiile de CO2 provenite de la industria aviatica vor creste cu 300%. Ciudat e ca UE doar se uita si da sfaturi si asteapta sa inceapa initiative ale industriei, pe cand in domeniul transportului rutier reglemetarile sunt foarte dure.

La fel se intampla si in transportul maritim unde nu prea exista reglementari aplicabile.

Lasă un comentariu