Companiile care gestioneaza trotinete electrice vor sa creeze un sunet propriu de avertizare

E vorba de 3 companii care au trotinete electrice in UK si care vor sa creeze un sunt unic de avertizare. E vorba de operatorii Dott, Lime si Tier si-au unit fortele pentru a dezvolta un sunet unic care sa avertizeze pietonii orbi despre prezenta trotinetelor. Problema nu e doar a pietonilor orbi ci si a celorlalti pentru ca sesizeaza prezenta trotinetei prea tarziu.

Cercetatorii vor sa gaseasca cel mai bun sunet pentru a putea avertiza pietonii orbi. Ei cred ca acest sunet va fi folosit in viitor si de catre alte vehicule silentioase pentru a avertiza pietonii de apropierea vehiculelor. Problema a aparut dupa ce mai multe organizatii de caritate au semnalat mai multe acccidente produse de catre cei care conduceau trotinetele electrice. Datorita faptului ca se apropie cu viteza persoanele cu dizabilitati de vedere nu se pot proteja.

Cine va stabili acest sunet care sa fie implementat la trotinete electrice

Cercetatorii de la College University din Londra vor se dezvolte un sunet care sa fie implementat la toate trotinetele electrice. Adica trotineta sa scoata permanent acel sunt in timp ce merge pentru a putea fi auzita. Cu toate ca pare o sarcina usoara, asta nu e deloc usor de finalizat. Pentru ca acel sunet trebuie sa fie disctinct si strident pentru a fi identificat usor dintre sunetele orasului. Dar sa nu fie suparator pentru cei care merg cu trotineta.

Ideea nu e rea, daca am intrebati pe mine, si cred ca dupa ce vor gasi sunetul asta si il vor implementa va fi preluat ca standard in industrie. Si, cel mai probail, va fi prleuat si in legislatia multor tari. Pe de alta parte le ofera producatorilor de trotinete electrice un avantaj competitv fata de ceilalti compatitori.

Sunt foarte curios ce sunet vor gasi, pentru ca il vor gasi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Panasonic vrea sa produca baterii pentru Tesla in Japonia

Lasă un comentariu