Concept car care nu credeai ca exista

Aceste masini concept care sunt niste masini care dau frau liber imaginatiei designerilor. Ele nu sunt facute sa intre in productie de masa. Sau, cel putin, nu toate. Subiecte focus in articol:

  • cele mai ciudate masini concept car
  • cate au intrat in productie de serie

Cele mai ciudate concept car

Cele mai ciudate concept car care au fost create aprtin unor producatori europeni si americani. E uimitor pentru ca eu daca ma uit la masinile europene vs cele japoneze as fi crezut ca japonezii sunt maestrii fanteziei. Designul masinilor lor pare venit din viitor.

Daca te uiti la Honda si Toyota asa pare. Cu toate astea masinile concept car “mai dubioase” se pare ca au fost create in Europa.

Un astfel de concept car este Peugeot Moovie. Seamana cu o cusca de hamsteri. Adica un fel de sala de gimnastica pentru ca hamsterul sa nu se ingrase. Si mai uimitor este faptul ca masina asta a fost creata in 2005, adica acum mai bine de 14 ani. Bineinteles ca masina nu a fost produsa niciodata si nici nu a avut o varianta functionala. Oricum, masina are o vizibilitate extraordinara, putand crea impresia ca levitezi.

Avwti aici un film cu maisna:

Un alt prototip interesant care vine din 2003 este de la Suzuki. Iata ca exista si un model japonez in lista mea. 🙂 Se cheama Suzuki Mobile Terrace si este o masina pentru grupuri.

Adica daca vrei sa iesi cu prietenii si sa te simti ca intr-o sufragerie asta e masina care iti trebuie. Dupa cum o sa vedeti masinile astea au foarte multe suprafete vitrate. Acum la 15 ani diferenta constatam ca inca ne plac suprafetele vitrate mari. Cu toate astea nu prea exista masini care sa aiba atat de multe suprafete vitrate. Singurii care au pus inpractica asta au fost cei de la Tesla. Ma refer la multe suprefete vitrate.

Aveti aici filmul cu suzuki:

Aceste masini concept car vor fi construite tot timpul de producatori pentru a rata care e viziunea lor despre viitor. Dupa cum vedeti viziunea despre viitor nu se realizeaza tot timpul.

Cate au intrat in productie de serie

Foarte putine masini trec de la stadiul de concept car la productia de masa. Trecerea asta e destul de grea si anevoioasa. Una dintre masinile care a intrat in productie de serie este Audi TT. Masina a fost prezentata ca si concept care in 1995 si a intrat in productie de serie in 1999.

In 2009 Tesla Model S Show Car a fost prezentat ca si concept car, iar cativa ani mai tarziu masina a intrat in productie de serie. Este modelul S pe care Tesla il produce la momentul actual.

Daca ti-a placut articolul te invit s-l citesti si pe urmatorul: Motoare termice revolutionare

Lasă un comentariu