Continere pliabile

Inovatia nu are limite, zic eu. Daca inovatia a lovit si containerele de transport maritim eu zic ca nu mai are limite. Containerele circula pe anumite portiuni de traseu goale. Costurile sunt mari pe aceste portiuni de traseu. Aceste costuri sunt suportate de catre clienti, de aceea reducerea acestor costuri este importanta daca ma intrebati pe mine.

Aceste containere pliabile pot reduce costul de trasport datorita faptului ca pot fi transportate mai multe pe portiunile de traseu pe unde circula goale. In loc sa transporti gol un container vei putea transporta 4 sau 5 astfel de containere pliabile. Reducerea de cost nu e insa de 4 sau 5 ori. De ce?

Pentru ca ai nevoie de un utilaj special care sa plieze aceste containere. Practic ele nu se pot plia imediat dupa ce au fost descarcate. Nici nu ar eavea sens pentru ca ar trebui stocat la client pana se strrang mai multe si abia apoi ar trebui transportate. Si nu cred ca exista solutie de transport acum pentru mai multe containere suprapuse.

Cu cat se reuc costurile datorita plierii

Nu cred ca a facut nimeni calculele astea, inca. Pe langa faptul ca ai nevoie de un utilaj special pentru pliere sunt convins ca aceste containere sunt si mai scumpe decat cele clasice. Deoarece mecanismul de pliere costa ceva. Si nu cred ca e ieftin tinand cont ca nu sunt asa multe contaienere produse pana acum.

Vor fi beneficii? Eu cred ca da, mai ales pe transportul naval, dar nu pe cel rutier. Sunt convins ca o parte din nave transporta acum containere goale, containere care ocupa din spatiul util. Acel spatiu ocupat de containerele goale va fi redus si se vor putea incarca containere cu marfa. Asta inseamna ca se va eficientiza transportul naval. Ceea ce ar trebui sa se vada si intr-o reducere de cost la client.

Aveti aici un film cu aceste containere pliabile: https://www.youtube.com/watch?v=pPus0bQBhVg

Cumpara pachetul complet de proceduri de transport, contractul de trasport si alte documente importante pentru orice companie: https://logistic-specialist.com/produs/pachet-transport-complet/

Lasă un comentariu