Conversie bicicleta la bicicleta electrica

Sa zicem ca ai o bicicleta mai veche la care tii si vrei o bicicleta electrica. Dar nu ai vrea sa cumperi una ci sa o convertesti pe cea veche. E posibil! Subiecte focus in articol:

  • cum converstesti bicicleta la o bicicleta electrica.
  • avantajele sistemului

Cum convertesti bicicleta la o bicicleta electrica

Bicicleta are baterie si un motor montat in roata, de obicei. Deci conversia nu pare foarte simpla. Asta pana de curand, deoarece a aparut un chit de conversie numit Alizeti 300C. Arata ca o cutie care a are o mica roata atasata de ea. Dispozitivul de monteaza, cu ajutorul unui suport metalic, pe locul portbagajului din spate de deasupra rotii. In cutie se afla acuumulatorul, acumulator care e detasabil, adica se poate scoate si inlocui cu unul gata incarcat.

Roata mica se pune in contact cu roata bicicletei si prin intermediul acestei roti dispozitivul actioneaza roata bicicletei transformand-o in bicicleta electrica. In acest fel se propulseaza electric bicicleta. Dispozitivul are o autonomie de 24 de km si un timp de incarcare de 5 ore a cumulatorilor. Avantajul e ca acumulatorii sunt detasabili face ca autonomia sa poata fi prelungita daca mai ai o serie de acumulatori incarcati la tine.

Creatorii dispozitivului i-au dat si o denumire: bicicleta electrica cu frecare. Conversia asta costa in jur de 850 de dolari, adica mai mult decat o bicicleta normala, dar mai putin decat una electrica. Din punctul meu de vedere compromisul e unul bun, iar daca ai o bicicleta clasica pe care ai dat o gramada de bani nu prea vrei sa renunti al ea. Poate nu stiti, dar sunt biciclete care costa peste 1000 de euro bucata. unele ajung chiar si la 10.000 de euro.

Aveti aici un film in care va e prezentat sistemul:

Avantajul sistemului

Asa cum ziceam si mai sus sistemul are avantajul ca poate converti o bicicleta clasica in una electrica. Iar conversia asta nu e prea scumpa. Montarea foarte usoara si simpla e un alt avantaj al sistemului.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Camionele nu trec pe electric ci pe gaz

Lasă un comentariu