Cum afecteaza razboiul comercial China SUA

Razboiul comerical China SUA afecteaza pe toata lumea nu numai Statele Unite.

Sunt foarte multe efecte adverse in lanturile de distributie, dar cel mai pregnant efect este cresterea preturilor la majoritatea produselor.

Razboiul comercial China SUA creste preturile

De fapt, cred ca ar trebui sa scriu invers SUA China in loc de China SUA pentur ca SUA a generat razboiul asta comercial.

Marirea preturilor este o cauza a impunerii de tarife vamale pe marfurile car vin din China catre SUA. O sa ziceti ca platesc americanii si pe noi nu ne afecteaza. GRESIT! O sa va explic de ce!

SUA este o piata mare pentru companiile din China. Impunerea de taxe vamale duce implicit la cresterea preturilor produselor pe care companiile americane le iau din China. Cu toate ca se discuta intens si de o parte si de alta sa se gaseasca solutii se pare ca nu prea apar solutiile asa repede.

Pe fondul taxelor vamale, companiile din China au inceput sa-si mute productia in tari ca Vietnam si Tailanda. Toate mutarile astea vin cu niste costuri, costuri care se refecta in pretul produselor. Cresterea de preturi e mai mica decat taxele vamale, dar exista si se aplica tuturor clientulor nu numai celor din SUA.

Deci, toate celelalte companii din lume vor suporta cresterea asta de preturi.

Razboiului comercial China SUA are si alte costuri

Mia sunt si alte costuri asociate cu schimbarile astea, iar astea sunt costuri logistice. Mutarea unor fluxuri mari de marfa face ca logistica sa trebuiasca sa se adapteze. Logistica nu se adapteaza asa repede, iar adaptareaa asta costa. Pentru a suporta volumele mari de marfa trebuia sa ai infrastructura portuara, rutiere etc, iar astea costa.

Pe de alta parte, reducerea volumelor din vechile fabrici face ca preturile sa cresca deoarece costurile fixe se vor raporta la volume mai mici de marfa. Deci logistica va costa mai mult de oriunde ai cumpara. Pana cand se vor ajusta va trece timp si pana atunci companiile vor avea costuri logistice mai mari.

Cine e beneficiarul tuturor schiimbarilor acestea? Probabil doar americanii si, ca de obicei, noi toti ceilalti platim facturile.

Daca ti-a placut articolul sigur iti va placea si acesta: Torc Robotics a fost cumparata de Daimler Truck

Un comentariu la „Cum afecteaza razboiul comercial China SUA”

Lasă un comentariu