Cum arata logistica tehnologizata in viitor

Cand discutam de logistica tehnologizata acum nu discutam decat de niste softuri si, pe alocuri, la anumite firme de ceva mai mult. Sunt companii la momentul actual care nu au nici macar conturi pe retelee sociale.

Sa lasam asta si sa vedem cum ar arata logistica tehnlogizata intr-un viitor nu foarte indepartat.

Mai multa prezenta online si aplicatii

Eu cred ca in viitor companiile din logistica vor fi din ce in ce mai prezente online. asta inseamna retele sociale si activitate acolo. Cred ca o sa vedem mai multa activitate pe Facebook, pe Linkedin, pe Youtube si pe Instagram. Asta o sa-i ajute sa-si gaseasca mai usor si mai repede angajati atunci cand vor avea nevoie de ei. Bineinteles, ca asta vine doar daca vor avea ce arata pe retelele sociale. Cred ca asta se va intampla pe masura ce managerii din generatiile tineri vor ajunge sa decida in companii.

Realitate augmentata

Realitatea augmentata va prinde foarte bine in logistica ajutand oamenii sa se orienteze mai usor si sa gaseasca produsele mai usor. De asemenea, realitatea augmentata va ajuta logistica tehnologizata sa devina mai sigura. Comupterele vor putea recunoaste obiecte, iar procesele de predare primire nu vor mai fi necesare. La fel ca si procesle de inventariere sau receptie. Receptia, de exemplu, se va face automat de catre robotii sau vehiculele automate care descarca masina pe masura ce descarca produsele.

IoT si vehiculele ghidate automat

Pe masura ce se doreste tot mai ulta performanta si pe masura ce costul cu mana de lucru va creste, companiile vor dori sa inlocuiasca lucratorii umani cu roboti sau vehicule ghidate automat. Aceste vehicule au nevoie de informatii din mediu, iar aici intervin tehnologiile IoT.

Vehiculele ghidate automat, iar aici ma refer atat la vehicule si roboti din depozite cat si la masini autonome, vor necesita mai multe softuri si vor consuma inteligenta artificiala. Softurile nu vor mai fi create de oameni ci de computere dotate cu inteligenta artificiala.

Cam astea sunt principalele chestii care vor duce logistica tehnologizata in viitor.

Un comentariu la „Cum arata logistica tehnologizata in viitor”

Lasă un comentariu