Cum functioneaza SRS -airbag

In articolul acesta o sa va explic cum functioneaza SRS airbag, Daca nu stiti ce inseamna SRS am scris in acest articol ce inseamna: Ce inseamna SRS, Subiecte focus in articol:

  • cum functioneaza SRS Airbag
  • ce alte sisteme de siguranta mai exista

Cum functioneaza SRS Airbag

Sistemul SRS airbag este destinat sa te protejeze in cazul unui impact.Asta inseamna ca daca masina ta va fi lovita un sistem de perne se va umfla pentru a te proteja de lovirea cu partile tari ale caroseriei masinii. Sistemul airbag iti protejeaza diverse parti ale corpului in functie de lovitaura. Sistemul de siguranta este unul pasiv, el se activeaza doar in cazul unei lovituri.

Pentru a detecta lovituta masina este dotata cu senzori de accelerare care sa identifice decelerarea rapida a masinii si impactul.

Sistemul este format dintr-un modul electronic, computer srs si niste senzori plasati in puncte importante. Senzorii pot fi plasati in fata si in stalpii mediani ai masinii. Stalpii B se mai numesc. Senzorii pot identifica, asa cum va spuneam deceleratii bruste, sau acceleratii bruste. Ei transmit semnal la computerul de srs, acesta analizeaza semnalul si daca e peste o anumita limita atunci comanda declansarea aibagului. Declansarea se produse pe partea pe care a fost detectat impactul.

Declansarea sistemului airbag, adica umflarea pernelor se face cu ajutorul unor capse pirotehnice. Capsa primeste semnal si apoi se declanseaza umfland airbagul. Airbagul ramane umflat o perioada limitata, calculata, astfel incat sa amortizeze lovitura.

Dupa declansarea sistemului componentele trebuiesc inlocuite.Se recomanda inlocuirea airbagurilor declansate dar si a altor componente. DIn cauza sistemului airbag si a posibilitatii de a fi declansat din greseala, e recomandat ca atunci cand pe caroseria masinii se fac suduri electrice sistemul sa fie dezactivat.

Ce alte sisteme de siguranta mai exista

La bordul masinilor sunt mai multe sisteme de siguranta. Unul dintre ele este sistemul de centuri de siguranta. Sistemul de centuri este si el cuplat la sistemul srs airbag deoarece, in caz de impact, sistemul declaseaza o alta capsa pirotehnica care strage centurilede siguranta.

In masini mai eixsta bare deprotectie la socuri care sunt introduse in usile laterale, de asemenea mai sunt sisteme de absorbtie a impactului. Aceste sisteme sunt formate din elementele caroseriei care sunt special concepute pentru a se deforma controlat la impact si de a absorbi socurile.

Daca ti-a placut articolulte invit sa-lcitesti si pe urmatorul: Komatsu E-Dumper – cea mai mare masina electrica din lume

Un comentariu la „Cum functioneaza SRS -airbag”

Lasă un comentariu