Cum functioneaza uniciclul

Daca nu stiti uniciclul este un device, un fel de bicileta electrica, dar care are o singura roata. Subiecte focus in articol:

  • cum functioneaza uniciclul
  • de ce sunt utile trotinetele astea cu 1 roata

Cum functioneaza uniciclul

Uniciclul este un device cu o singura roata si isi pastreaza balansul singure. Asta cu ajutorul unui sistem giroscopic si al unui computer destul de performant. Ca sa intelegeti cum functioneaza un astfel de dispozitiv trebuie sa va spun cum se foloseste. Acest mijloc de trnsport este, de fapt o roata, care are niste suporti de picoare pe care te urci. prin balansul corpului in diverse directii comanzi device-ul. Computerul interpreteaza miscarile si actioneaza in consecinta. De exemplu: daca corpul se apleaca in fata uniciclul accelereaza.

In functie de gradul de inclinare accelerarea este mai slaba sau mai puternica. Daca corpul sa inclina spre inapoi uniciclul franeaza sau se deplaseaza catre spate. la fel, daca se inclina spre dreapta sau stanga uniciclul vireaza in partea in care se inclina corpul.

Device-ul are o baterie si se incarca de la priza. Pentru cei care doresc sa inteleaga cum functioneaza tehnic un astfel de mijloc de transport avem mai jos un videoclip in care se explica asta. Videoclipul e destul de explicit dar si tehnic de aceea e recomandat doar celor care au ceva cunostiinte tehnice si care sunt interesati de asa ceva:

De ce sunt utile trotinetele astea cu 1 roata

Utilitatea lor este data de faptul ca sunt usoare si te ajuta sa te deplasezi mai repee prin oras. Asta fara sa stai in trafic si fara sa poluezi orasul. Faptul ca sunt usoare inseamna ca pot fi luate in mana atunci cand nu le folosesti. De exemplu cand intri la metroul si nu ai nevoie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce prostii face Elon Musk prin spatiu

Un comentariu la „Cum functioneaza uniciclul”

Lasă un comentariu