Cum iti alegi masinile de transport

Exista mai multe criterii despre cum iti alegi masinile de transport, dar aici vreau sa va dau cel mai bun criteriu. Subiecte focus in articol:

  • cum iti alegi masinile de transport – criterii;
  • de ce e bine sa faci asa

Cum iti alegi masinile de transport – criterii

Asa cum am inceput articolul exista mai multe critetii sa iti alegi masinile de transport. Unul dintre ceel mai importante este pretul. Iar cand spun pretul, ma refer la pretul de achizitie al masinii. Acest parametru este unul din ffactorii decisivi in alegerea masinilor.

Si pentru ca aomenii se uita la pret cumpararea unei masini second hand pare o solutie bune. Uitandu-te pe strazile din Romania ai zice ca brandurile de renume fac doar masini second hand. Un alt criteriu care cantareste ceva in decizia de cumparare este numele producatoruui. Si asta e legat tot de primul criteriu. Adica, se prefera sa se cumpere masini second de la producatori de renume.

Asta este o decizie gresita, mai ales pentru companiile care au flota si care depind de flota. Masinile astea, de obicei necesita mentenanta ridicata. Mentenanta ridicata se face ieftin daca stii sa o faci. Marea majoritate a oamenilor care se ocupa de flote nu stiu sa faca mentenanta asa cum trebuie,

De aici rezulta cisturi mari cu flota. Costurile astea se traspun intr-un cost pe km mare. Costul pe km mare se traduce, finalmente, in profitabilitate mica.

Criteriul de baza pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand alegeti o masina de transport este costul pe km. Adica asta trebuie sa fie cat mai redus. Cost pe km redus nu se obtine sub nici o forma cu masini second hand. Asa zice experienta mea practica.

De ce e bine sa faci asa

Daca vrei sa fii eficient e bine sa faci asa, adica sa iei ca parametru principal de decizie cand iti alegi masinile de transport costul pe km. Cu cat e mai mic cu atat e mai bine. In costul pe km costul de achizitie al masinii reprezinta 10-14%, costul co combustibilul si salariul soferului reprezinta 60-75%

Cam astea sun ponderile. Sunt foarte putini cei care iau in calcul costul pe km atunci cand achizitioneaza masini.

Daca ti-a placut articolul te invit sa il citesti si pe urmatorul: Cum afecteaza razboiul comercial China SUA

Lasă un comentariu