Cum poti folosi Ai-ul in logistica

Ma tot duc la conferinte de IT si peste tot se veorbeste de AI, acum a aparut o noua specie, se cheama GenAi, adica Generative AI. Adica AI care genereaza chestii: filme, poze, muzica etc. E cam ca acum 2-3 ani cand se discuta de blockchain. Ziceai, la vremea aia, ca totul in viitor va fi blockchain. Si le spunea atunci ca nu va fi, ca e o prostie monumentala, pentru ca tehnologia server si cloud nu vor disprarea. Cam asa e si acum cu acest AI. E o mare problma cu drepturile de autor si va fi in continuare o mare problema, de aceea cred eu ca nu va prinde foarte tare.

Ati remarcat ca incet, incet otul s-a mutat in cloud. Marii jucatori din IT nu prea au avut asa mare priza cu acest cloud. Ca sa accelereze procesul au venit cu acest AI. AI care poate fi folosit … in cloud. Poate fi folosit si fara cloud, dar AI-ul are nevoie de putere mare de procesare, deci, in afara cloudului nu prea e eficient.

Cum putem folosi AI-ul in logistica

Eu am o problema cu Ai-ul din considerenta de dependenta pe care o creaza pentru afaceri. Afacerile vor fi dependente de AI, ceea ce ii face pe posesorii de AI extrem de puternici. In viitor vor fi doar cativa posesori de AI pentru ca tehnologia nu e la indemna oricui. Din considerente de costuri. UE, de exemplu, e in afara jocului AI.

In logistica eu vad Ai-ul folosit in predictii de comenzi si de aprovizionare. Cred ca aici poate avea o influenta benefica in tot sistemul. Asta daca te decizi ca e bine sa-i dai datele tale ca sa poata face analizele. Eu cred ca e ok sa-i dai datele astea anonimizate. Vei munci un pic sa le anonimizezi si apoi sa le transformi la loc, dar cred ca merita efortul.

Cred ca adevarata valoare a AI-ului se va simti in logistica in aceste zone. Iti poate reduce costurile cu stocurile extrem de mult Daca ai nevoie de ajutor da-mi un telefon si discutam pe o speta concreta.

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consultada

Lasă un comentariu