Cum se fura masina cu acordul tau

In artiolul asta o sa-ti explic cum se fura masina cu acordul tau si nu stii de unde ti se trage. Subiecte focus in articol:

  • cum ti se fura masina cu acordul tau
  • ce faci ca sa te pazesti

Cum se fura masina cu acordul tau

ZIlele trecuta m-am dus sa ma relaxez la mare. La noi in Romania, dar ceea ce va spun e valabil peste tot in lume. Cred ca astfel de chestii se practica peste tot, in orice tara. Am mers la un hotel de 5 stele din Venus si va spun asta ca sa vedeti ca astfel de chestii se practica la hotelurile asa zis “de fitze”. Hotelul nu avea locuri de parcare suficiente, habar nu am de ce. De fapt am o vaga banuiala.

Patronul s-a gandit ca ce dracu le trebuie locuri de parcare idiotilor care vin la 5 stele. Ca doar vin pe jos sau cu trenul nu cu masina. Si atunci, daca are 100 de locuri in hotel ia mai multi bani deca renunta la unele din locurile de cazare ca sa faca parcari pe care nu ia nici-un ban. Dar asta e alta discutie dar e legata de ceea ce vreau sa va spusn.

Ajung la hotel si la receptie mi se spune ca sunt locuri de parcare in limita locurilor disponibile. Si ca ma lasa sa parchez, dar sa las cheia la receptie ca in cazul in care blochez pe cineva sa poata ei scoate masina fara sa ma deranjeze. Mi s-a parut de bun simt propunerea initial.

De ce sa nu lasi cheia

Tutusi, chiar daca mi s-a parut de bun simt propunerea, nu le-am lasat cheia. Din 2 motive:

  1. le-am zis sa faca proces verbal sa le predau masina si cand o iau inapoi sa o iau cum le-am predat-o. La asta au zis ca nu au asa ceva si ca nu au facut niciodata asa ceva. Intrebarea mea a fost: “SI atunci cum sa va lasa cheia si masina?”. Pai ce se poate intampla? Ca doar suntem oameni seriosi. Da….pana la proba contrarie asa o fi, dar eu nu vreau sa ajung la proba contrarie.
  2. Am stat si m-am gandit ca asa se fura masinile usor. Ti se copiaza cheia fizic si dupa aia iti poate intra oricand in masina.Ma refer la cheia aia mecanica care deschide usa in caz ca ai probleme cu cheiai electronica. Odata intrat in masina cu un scanner conectat la mufa obdII poate inregistra o noua cheiie cu care masina sa functioneze fara probleme.

Cum te poti proteja

Maisna nu o sa-ti fie furata acolo in parcarea hotelului, cu toate ca in Bulgaria acum cativa ani se intampla si asta. Probabil ca iti va fi furata in oras sau cand pleci de acolo. Asta ca sa nu puna intr-o lumina prosata hotelul la care stati.

Daca ii intereseaza asta pentru ca pe bulgari ii dureau la bascheti acum cativa ani.

Ca sa te protejeczi nu trebuie sa lasi cheia de la masina sub nici o forma la o alta persoana straina. Cu proces verbal sau fara proces vebal! Si se fura cam orice masini, iar daca aveti una din segmentul de lux cu atat mai mult trebuie sa va protejati. Daca aveti o cheie keyless e bine cat stati in camera, dar nu numai, sa o aveti invelita intr-o foita de staniol. Chiar daca vi se pare ca staniolul ala de aluminiu nu face nimic daca o inveliti si va apropiati de masina o sa vedeti ca nu se va mai deschide.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Experienta auto pe vremea lui Ceausescu

3 comentarii la „Cum se fura masina cu acordul tau”

Lasă un comentariu