Cumpara online, ridica din magazin

Nu stiu daca ati realizat dar pierdem foarte mult timp mergand in magazin sa cumpara produsele, de acee apare un nou trend: cumpara online, ridica din magazin. Subiecte focus in articol:

  • Cumpara online, ridica din magazin
  • ce efecte are are nou concept

Cumpara online, ridica din magazin

Prima oara a fost magazinul de la colt de strada in care mergeam sa cumparam produsele. In drum de la serviciu spre casa te opreai acolo si iti faceai cumparaturile.

Urmatoarea evolutie a fost supermarketul si hipermarketul. Adica te duci intr-un magazin mare, unde ai de toate si faci cumparaturile de aocolo. De obicei petreci intre 1.5 si 2 ore si te duci 1 data pe saptamana. De obicei la sfarsit de saptamana.

Urmatoarea evolutie a fost sa comanzi online, iar produsele sa vina la tine acasa cu o firma de livrare (curier sau firma specializata). Dar pentru asta trebuie sa fii acasa cand vine curierul. Iti poate livra si in alte locuri, de exemplu la serviciu, dar daca discutamd e produse alimentare nu e foarte comod. Si au aparut firme specializate in astfel de servicii.

Urmatoarea evolutie este probabil asta: cumpara online si ridica de la magazin. Adica, faci cumparatura online, dar in loc sa fie livrata acasa te asteapta la magazin gata sa o ridici. Si cand ai timp, treci si iti iei punga de produse. Totul fara sa stai sa pierzi 1.5-2 ore prin magazin dupa produse.

Ce efecte va avea noul concept

In mod cert tu ca si client vei petrece mai putin timp la cumparaturi, iar asta inseamna un castig pentru tine. Nu stiu daca va insemna un castig si pentru magazinul care vinde produsele, dar vom vedea asta. De obicei, atunci cand mergi la supermarket cumperi mai mult decat trebuie pentru ca te imbie atmostfera, mirosurile, produsele promo pe care le testezi etc.

In mode cert pentru magazine asta inseamna mai multa logistica, iar aceasta logistica inseamna eforturi mai mari. Eforturile mai mari inseamna oameni sa faca picking in locul tau sau sisteme automate care sa faca asta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Companii care fac RPA

Un comentariu la „Cumpara online, ridica din magazin”

Lasă un comentariu