Daimler livreaza primele camioane usoare Fuso eCanter in Europa

Incepand cu luna Ilie 2017 Daimler a inceput sa produca in serii mici camionul usor Fuso eCanter in fabricile din Tramagal Portugalia si Kawasaki Japonia. Daimler devine astfel primul constructor care produce in serie primul camion usor full electric.

Masina e produsa de Daimler in colaborare cu cei de la Mithubishi, Daimler detinand 89% din actiunile Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation.

Conform Daimler camionul usor full electric Fuso eCanter pe langa faptul ca are emisii zero este si economic pentru utilizatori. Fuso eCanter are o autonomie de 100 de km si o capacitate de incarcare de 2 pana la 3 tone in functie de caroserie.

Camionul are 6 baterii Li-Ion care pot livra o tensiune de 420 de V si 13,8 kWh putere, ajungand sa livreze in total 82,8 kWh. Bateria este produsa 100% de o subsidiara Accumotive a Daimler din Kametz Germania. In afara de varianta de putere de mai sus mai exista o varianta de 185kWh cu o autonomie dubla.

Unul din primii clienti ai companiei a fost retailerul Seven Eleven din Japonia care exploateaza deja 25 de unitati de Fuso eCanter.

Unul dintre primii clienti din Europa care a comandat si achizitionat modelul a fost DHL, unul din clientii importanti ai Daimler.

Altii clienti europeni precum DB Schenker, Rhenus si Dachser au comandat varianta de 185 de kWh.

Daimler detine in portofoliul sau marci ca: Mercedes Benz, Mercedes AMG, Smart, Mithusbishi Fuso, Frightliner, Western Star, Setra, Kamaz etc.

Cu toate ca este unul dintre cei mai mar producatori mondiali succesul nu este intotdeauna garantat, urmand sa vedem ce succes va avea linia de camioane usoare Fuso eCanter. Daimer a mai avut experiente negative cu anumite produse, in 2012 fiind oprita productia la limuzina de lux Maybach. Productia a fost reluata din nou in 2014, dar, se pare, ca performantele nu sunt foarte bune.

Daca vreti sa vedeti Fuso eCanter:

Lasă un comentariu