De ce sa cumpar o masina speciala

Cand ma refer la o masina speciala ma refer la o masina care te face sa iesi din multime. Adica oriunde te-ai duce sa stie lumea ca esti acolo. Subiecte focus in articol:

  • de ce nu mi-as cumpara eu o masina speciala
  • de ce isi cumpara altii o masina speciala

De ce nu mi-as cummpara eu o masina speciala

O masina speciala este o masina pe care toata lumea o poate recunoaste usor. Adica ,oriunde te-ai duce, lumea stie ca esti acolo. Asta pentru ca iti vede masina. Sa zicem ca vrei sa te duci la supermarket sa faci cumparaturi. Toata lumea va sti ca esti la supermarket si ca faci cumparaturi. Si nu toti oamenii iti sunt prieteni.

Mai ales cu hate-ul de pe retele sociale de acum. Eu cred ca e bine pentru mine si pentru famile sa fiu low profile. Asta inseamna ca nu trebuie sa stie nimeni ca ma duc la cumparaturi sau ca sunt la un restaurant. E mai sanatos asa, din pucntul meu de vedere. Hai sa vedem ce inseamna o masina speciala. O Tesla, de exemplu, e o masina speciala. Un Ferrari sau un Porche, de asemenea. Asta pentru ca nu sunt multe astfel de masini pe strada la omentul asta. iar asta nu iti permite sa te pierzi in multime.

De foarte multe ori vrei sa te pierzi in multime. Un alt motiv este urmatorul: daca aii un business si faci vanzari pentru business-ul tau vei genera reactii. Oamenii te vor vedea venind intr-o astfel de masina speciala si isi vor pune intrebari. Unii se vor intraba de “bine” altii de “rau”. Daca esti intr-o masina comuna riscul de a se intreba de “rau” scade semnificativ. Nu va fi niciodata zero dar va fi semnificativ mai mic.

De ce isi cumpara altii o astfel de masina

In primul rand le place sa fie in mijlocul “actiunii”. Asta inseamna ca vor ca oamenii sa stie ca sunt ei acolo si ca ei au o masina speciala. Asta inseamna ca isi permit si ca au acces la ceea ce altii nu au. La final, din puctul meu de vedere, e doar o chestiune de ego.

Dar trebuie sa treci si prin asta pentru a putea intelege ca dupa ce ti-ai satisfacut ego-ul nu ramane nimic. Esti acelasi om ca inainte si nu te mai poti pierde in muultime. Acum 100-200 de ani erau apreciati oamenii care stiau sa se faca “nevazuti”. Asta pentru ca nevazut iti dadea sansa sa traiesti mai mult. Acum sunt apreciati oamenii care stiu sa se faca “vazuti”. Asta pentru ca “vazuti” iti ridica nivelul de viata. Poti trai bine si nevazut in lumea actuala, dar e mult mai bine pentru unii sa fii vazut.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti sipe urmatorul: Veolia asina de supt…..pamantul

3 comentarii la „De ce sa cumpar o masina speciala”

Lasă un comentariu