De ce se rastoarna remorcile

In articol o sa-ti raspund la problema de ce se rastoarna remorcile si de ce intra in balans.. Subiecte focus in articol:

  • de ce se rastparna remorcile
  • importanta repatitiei maselor

De ce se rastoarna remorcile

La stiti saptamana asta au fost prezentate cel putin 2 cazuri de remorci care s-au rastunat dupa ce au intrat in balans. Nimeni se pare ca nu isi explica fenomenul. ma refer la sofer si la cei care dadeau stirea. Remorcile nu intra in balans asa ca nu au ce face. Problema principala pentru care remorcile intra in balans este repartitia defectuoasa a maselor.

In mod normal incarcarea unei remorci (ca si a unui camion) trebuie sa se faca dupa anumite reguli. La remorca repartitia maselor este mai importnata decat la camion, deoarece pericolul este mai mare. Remorca trebuie incarcata astfel incat centrul de greutate al incarcaturii sa fie cat mai apoape de cuiul remorcii. Cu cat intre centrul de greutate al incarcaturii si cuiul remorcii exista distanta mai mare cu atat ricul de a intra in balans e mai mare. Intrarea in balans se poate produce datorita unui mic viraj saua unei deormatii a asfaltului.

Daca centrul de greutate al incarcaturii este deplasat mult spre spatele remorcii balansul ei se accentueaza foarte mult nemaiputand cotrola ansamblul vehicul tractor remorca.

Niste domni au facut niste experiente in car eveeti ce se intampla cu masina cand incarcatura este repartizata incorect. In astfel de cazuri vina este a soferului care a acceptat sa plece cu masina asa.

Aveti aici filmul din car eputeti deduce multe:

Importanta repartiriei maselor

Repatitia maselor este extrem de importanta intr-o masina. Chiar si intr-un turism. Repartitia maselor intr-un turism ii determina comportamentul in curbe.

Repartitia gresita a maselor duce, in cel mai fericit caz, la deteriorarea marfurilor. Exista insa si situatii care poate duce la rasturnare.

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum arata logistica tehnologizata in viitor

2 comentarii la „De ce se rastoarna remorcile”

Lasă un comentariu