De ce sunt asa eficiente motoarele Tesla

In acest articol, daca o sa-l parcurgi pana la final, o sa afli de ce sunt asa eficiente motoarele Tesla. Nu stiu daca ati remarcat dar motoarele Tesla sunt mai eficiente decat alte motoare de masini electrice. Asta puteti remarca din testele celor care au facut la astfel de masiniteste comparative. In special motorele de pe Tesla Model 3 se remarca prin eficienta lor.

De ce sunt asa eficiente motoarele Tesla

Motorul de pe Tesla Model 3 este unul dintre cele mai eficiente din piata. Asta se datoreaza unei tehnologii inovative. Aceata tehnologie permite masinii sa dezvolte un cuplu maxim la plecarea de pe loc, dar sa fie si foarte eficiente la viteze mari. De asemenea, aceste motoare, degaja mai putin caldura.

Si stim toti ca in cazul masinilor electrice cu acumulatori managementul caldurii este foarte important. Asta pentru ca atat acumulatorii cat si motoarele se incalzesc, iar mangementul prost al caldurii poate duce la probleme majore pentru masina.

Tehnologia folosite de Tesla este bazata pe magneti permnenti in rotor, asezati la unghiuri precise. Asta face sa se obtina o anumita dispersie a campului magnetic. Pentru a obtine cuplul maxim la pornire, motorul este pozitionat tot timpul al pornirea masinii in aceiasi pozitie. In aceasta pozitie campurile magnetice ale statorul si rotorului sunt decalate la 50 de grade.

Rotorul este realizat complet din metal, nu ca la motorul Model S unde rotorul e format din niste bare pozitionate la anumite unghiuri. Rotorul din metal combinat cu magnetii permanenti plasati in rotor fac ca performantele sa fie maxime atat la pornire cat si la viteza mare.

In felul acesta motoarele Tesla sunt foarte eficiente in ceea ce priveste curentul consumat, dezvolta putere maxima cu o incalzire minima.

Explicatii detaliate in acest film:

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: Ambri – baterie cu metal lichid

Lasă un comentariu