Denivelari inteligente

Au aparut niste denivelari inteligente care te fac sa reduci viteza atunci cand esti aproape de ele. Subiecte focus in articol:

  • denivelari inteligente
  • de ce sunt recomandate

Denivelari inteligente

Unii baieti destepti au remarcat ca atunci cand e o groapa sau o denivelare in asfalt soferii reduc viteza. Asta e motivul pentru care au aparut acele denivelari puse pe asfalt inaintea trecerilor de pietoni. In felul asta soferii reduc viteza cand se apropie de zona respectiva. Explicatia e relativ simpla: nu vor sa-si deterioreze masina si nu e foarte confortabil se treci peste denivelarile acelea cu viteza.

Ca orice alta chestie care apare si e util apar si evolutiile acestui sistem. Astfel au fost create deivelari inteligente. Nu s-a trecut direct la astea inteligente ci au mai fost evolutii sau variantii. Denivelarile clasice au dezavantajul ca la dezapezire, baietii cu lamele nu stiu unde sunt pozitionate si le strica cu lamele. In cazul denivelarilor inteligente nnu mai e cazul, deoarece aceste denivelari nu se ridica.

Un astfel de sistem functioneaza astfel: denivelarea inteligenta este in mod normal plata. Un senzor de viteza masoara viteza cu care masina se apropie si daca viteza e mai mare de una prestabilta atunci devinelarea se ridica. In felul asta soferul este fortat sa reduca viteza de deplasare. In felul asta isi ating obiectivul, acela de a reduce viteza soferilor in zonele in care viteza este restrictionata.

De ce sunt recomandate

In primul rand pentru ca au sanse mai mici sa fie distruse iarna de catre lamele masinilor de dezapezire. Pentru ca daca masinile de dezapezire se apropie cu viteza regulamentara aceste debivelari reman plate.

Un alt avantaj al lor este dat de faptul ca fluidizeaza traficul. Daca mergi cu viteza recomandata atunci nu mai esti nevoit sa reduci viteza. Asta duce la o viteza mai mare de circulatie si la fluidizarea traficului.

Daca ti-a placut articolul te invitam sa-l citesti si pe urmaotrul: Presiunea pe sol – importanta la masinile 4×4

Lasă un comentariu