Despagubiri la transportatori – transportatorii pot primi pana la 10.000 de euro despagubiri

Despagubiri la transportatori – transportatorii pot primi de la porducator pana la 10.000 de euro despagubiri pe fiecare camion. Subiecte focus in articol:

  • Despagubiri la transportatori – care sunt motivele
  • ce trebuie sa faca transportatorii

Despagubiri la transportatori – care sunt motivele

Comiasia Europeana a constatat ca 7 mari producatori europeni de camioane au facut un cartel in perioada 1997-2011. Cartelul avea ca scop impunerea unor preturi pe piata si introducerea noilor tehnologii. Asta e motivul pentru care producatorii trebuia sa dea despagubiri la transportatori, Cei care au achizitionat un camion nou in perioada respectiva pot solicita despagubiri pentru fiecare masina cumparata.

Sunt niste termene limita insa pentru a va putea inscrie. Termenul imita pantru perioada 1997-2003 deja a expirat. Termenul limita pentru perioada 2003-2011 va expira la sfarsitul lunii iulie 2019. Termenul asta limita, din ce stiu eu, este dat de niste organizatii care fac astfel de actiuni in justitie pentru mai multi transportatori. E foarte posibil ca sa puteti initia actiuni in justitie pe cont propriu si dupa expirarea acestor termene.

Specialistii spun ca daca ai cumparat un camion nou in acea perioada ar fi bine sa ceri acesti bani. Asta pentru ca producatorii vor introduce aceste costuri in costurilor noilor masini. Asta inseamna ca vei mai plati odata banii aia cand vei cumpara o noua masina. Parerea mea e ca e cam greu totusi sa faca asta pentru ca asta ar insemna marirea preturlui masinilor. Si nu cred ca vor alege toti sa mareasca aceste preturi pentru ca unii au vandut mai putin decat altii si vor profita de ocazia asta sa aiba un pret mai mic.

Ce trebuie sa faca transportatorii

Eu stiu de actiunea sta din 2017, iar unele firme au inceput de atuci sa faca actiuni in instanta. s-au creat niste grupuri de interese formate din avocati, specialist in concurenta, specialisti in finante etc care vor reprezenta transportatorii. Din ce spun ei nu exista costuri pentru transportatori. Doar in caz de succes ei isi opresc un comision din sumele obtinute.

Concret, siteul pe care trebuie sa va inscrieti este Acesta . Dupa ce va inscrieti va vor contacta pentru a putea trimite documentele si a face formalitatile. Atentie ca exista termenul limita pana pe 31 iulie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Dispozitiv de oprit masinile

Lasă un comentariu