Despre asigurari si nu numai

In articolul asta o sa va vorbesc despre asigurari si despre care cred eu ca e problema in asigurari legata de politele Casco de la firme.. Subiecte focus in articol:

  • despre asigurari si problema flotelor
  • exista vreo sansa in viitor sa fie introdus un astfel de produs.

Despre asigurari si problemele flotelor

Sunt foarte multe companii care decid sa nu mai faca asigurari Casco din cauza costurilor ridicate ale acestui tip de polita. Problema principala, din punctul meu de vedere, este ca firma plateste, soferul face dauna, dar soferul nu plateste nimic. Cu toate astea soferul e cel care controleaza mare parte a procesului.

Pentru ca e implicat in procesul de conducere al masinii. Din punctul meu de vedere ca un sistem sa functioneze bine trebuia ca responsabilitatea, motivaatia si penalizarea sa fie legata direct de executantul procesului. Altfel are sanse mari sa nu functioneze corect.

In cazul asigurarilor Casco principiul de functionare e simplu: tu, ca firma ii dai in primire soferului o masina pentru a-si face treaba. Pe baza acestui principiu se rezolva o problema mare a firmei, dar nu se rezolva problema care genereaza probeleme.

As sugera introducerea unui nou serviciu de asigurari care sa-l aiba pe sofer in prim plan. Adica compania plateste asigurarea, dar exista un registru al soferilor. Poti verifica la asigurator scorul de incidente pe care il are un sofer. Un scor mai mare inseamna risc mai mare, deci o polita mai scumpa.

In felul asta angajatorul stie de la inceput daca soferul va aduce costuri suplimentare firmei sau nu. Adica pleaca de la inceput cu o chestie asumata si stiuta.

Soferul va fi motivat sa merga mai bine cu masina si sa evite accidentele pentru ca as isi va gasi mai uosr de muca, pe salariu mai mare.

Exista vreo sansa in viitor sa vedem un astfel de produs?

Eu as zice ca e posibil, dar posibilitatea nu e foarte maere. Cu toate ca asiguratorii sunt mai flexibili decat acum 10 ani tot cred ca sansele sunt mici. Asta pentru ca business-ul de asigurari e unul rigid si sunt blocati in conceptele lor. E foarte greu sa iasa din aceste concepte si sa incerce ceva nou. Asta pentru ca introducerea unui serviciu nou . implica anuite riscuri. Cu toate ca credeti ca rsicul e afacerea asiguratorilor cand e vorba ca ei sa riste sunt extrem de reticenti.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: WebWMS – solutie wms inovativa

Lasă un comentariu