Deszapezirea eficienta

A venit iarna si autoritatile sunt luate din nou prin surprindere, iar deszapezirea lipseste pe strazi. Subiecte focus in articol:

  • Cum ar trebui sa se faca deszapezirea eficienta
  • Unde se face deszapazire asa

Cum ar trebui sa se faca deszapezirea eficienta

In fiecare an autoritatile romane sunt luate prin surprindere de zapada. Deszapezirea, operatiune care costa zeci de milioane e euro anual, nu e facuta cum trebuie si cand trebuie. Suntem deja obisnuiti cu asta cu toate ca toti stim cand va ninge, cat va ninge si alte detalii importante. Ieri, de exemplu, prin Bistrita masinile nu au mai putut circula din cauza deszapezirii care nu s-a facut. Autoritatile au reactionat, dar cu intarziere ceeea ce a dus la nervi si probleme in trafic.

Dar nu asta e subiectul principal despre care vreau sa va vorbesc. Vreau sa va vorbesc despre cum fac altii deszapazirea eficienta si cum o facem noi. La noi, ca sa incep cu noi, vezi multe masini cu pluguri in fata care merg sau nu in betarii. Mersul in baterii se face pe autostrazi sau drumuri express. Asta inseamna mai multe masini cu pluguri, una in spatele celeilalate, fiecare pe cate o banda si care deszapezesc la o singura trecere. Altii, mai inventivi, au creat un alt sistem: o masina cu plug trage o remorca care are si ea plug. Masina tractoare e pe o banda si remorca pe o alta banda. In felul asta se deszapezesc 2 benzi in acelasi timp folosind doar o masina si o remorca. Ambele cu plug, asa cum va spuneam. O sa va intrebati cum de e posibil ca masina tractoare sa mearga pe o banda si remorca pe alta banda. De obicei remorca merge pe aceiasi banda cu masina tractoare.

V-am pregatit un film pentru asta, film pe care il puteti vedea aici:

Unde se face dezapezire asa

Acolo unde oamenii se gandesc sa fie cat mai eficienti. Adica in tari mai civilizate. Astfel de sisteme se folosesc la momentul actual in SUA. La noi mai e o problema chiar daca am vrea sa folosim astfel de sisteme: nu avem unde sa le folosim, pentru ca nu prea avem autostrazi.

Dca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Franta impune reguli pentru utilizarea trotinetelor electrice

Lasă un comentariu