Din nou despre picking automat

Am mai vorbit intr-un articol despre picking automat sau semiatumat. Acum o sa scriu un alt articol ca si completare la acela. Asta pentru ca am gasit un robot care face pickig automat. Ce e special este ca robotul asta se deplaseaza la locatia produsului si il ia de pe raft.

Picking automat cu robot care se deplaseaza la produs

Pana la robotul asta care se duce sa ia produsul de la raft existau roboti care aduceau produsele la locatia de picking. Asta e primul robot care il vad si care face picking automat la raft. Adica are o cutie, se deplaseaza la raft, ia produsul de pe raft si il pune in cutie. De fapt ia cate produse e nevoie de pe raft.

Dupa ce a terminat pickingul duce produsul intr-un loc specificat. Robotul e interesant pentru ca se deplaseaza la locatie, identifca produsul si ia si cantitatea necesara. Solutia asta din puctul meu de vedere e mai ieftina decat solutia cu banda transportoare.

De asemeenea, cred ca e mai ieftina si mai eficienta decat solutia in care un AGV aduce un raft cu produse la o locatie fiza de picking. Solutia este dezvoltata de I am robotic.

Ceea ce este interesant est ca robotul poate lua diverse produse in diverse ambalari. De asemenea, produsul poate avea orice forma si poate fi in diverse marimi.

Din punctul meu de vedere asta aduce un nou vant e schimbare in industria logistca. Asa cum spuneam si in alt articol pickingul este una dintre cele mai scumpe operatii din logistica. De aceea pickingul automat este extrem de asteptat pe aceasta zona. Cu toate astea e important sa ai un volum minim pentru ca o astfel de tehnologie sa fie profitabila.

Poti vedea filmul aici;

Sper ca ti-a placut articolul si as vrea sa te invit sa il citesti si pe urmatorul: Agendele analogice nu mor

2 comentarii la „Din nou despre picking automat”

Lasă un comentariu