Dispozitiv de oprit masinile

Un dispozitiv de oprit masinile este un dispozitiv care opreste o masina in timp dce aceasta se deplaseaza. Subiecte focus in articol:

  • ce e acest dispozitiv de oprit masinile si cum se foloseste
  • exemple de astfel de disozitiv

Ce e acest dispozitiv de oprit masinile si cum se foloseste

Nu exista un singur dispozitiv de oprit masini ci sunt mai multe dispozitive. Asta pentru ca se pot folosi pe masini mici, adica turisme sau pe masini mari, adica camioane sau autobuze. Fiecare dispozitiv are propriul principiu de functionare. Un dispozitiv de oprit masinile poate functiona blocand rotile masinilor sau intepand rotilor. Altul poate functiona pe blocarea sau ruperea cardanului la masinile mari.

Sunt alte dispozitive care prin masinile intr-o plasa. De asemenea exista dispozitive contituite din blocuri de beton si metal care se ridica inainte sa vina masina si o blocheaza.

Astfel de dispozitive se folosesc de catre organele de politie pentru a opri masinile care fug de controale. Inainte de aparitia acestor dispozitive se faceau blocade din masini astfel incat masina fugara sa nu mai poata trece. Problema era de foarte multe ori fugarii alegeau sa sparga blocada, iar asta ducea la deteriorarea masinilor din blocada. Asta marea pagubele proprietarilor, adica a celor care participau la blocada.

Pentru a rezolva problema asta s-au creat diverse dipozitive din cele de care va povesteam mai sus. Avantajul lor este ca nu deterioreaza decat masina fugara, nefiind implicate alte masini sau obiecte.

Unele din aceste dispozitive se pot folosi de mai multe ori, altele sunt de unica folosinta. Oricum ar fi costurile sunt mult mai mici decat in cazul blocadelor.

Exemplu de astfel de dispozitiv

Mai jos aveti cateva filme in care va exmplific astfel de dispozitive. De obicei sunt folosite de politie, dar o sa vedeti si astfel de dispozitive si pe langa sediile ambasadelor. De obicei, la ambasade sunt dispozitive care blocheaza masina in acel loc, masina nu se mai poate deplasa mai departe.

Aveti mai jos cateva exemple de astfel de dispozitive:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Drumurile din plastic

3 comentarii la „Dispozitiv de oprit masinile”

Lasă un comentariu