Drone acvatice – un nou taram de explorat

Asa cum exista drone aeriene asa exista si drone acvatice. Ele sunt destinate pentru explorari subacvatice. Subiecte focus in articol:

  • cateva elemente specifice pentru aceste drone subacvatice
  • modele de drone

Cateva elemente specifice pentru aceste drone subacvatice.

Aceste drone subacvatice sunt similare cu cele aeriene. Apa fiind un fluid, la fel ca aerul, aceste drone sunt propulasate de elice. Numai ca elicele au configuratii diferite farta de cele aeriene. Difera unghiurile elicei.

Un alt element care difera este ca acestea trebuie sa fie etanse. Nu trebuie ca apa sa patrunda in interiorul componentelor electronice.

In rest, cam toate celelalte elemente sunt la fel: au camere video de inalta rezolutie, motoare electrice si pot fi comandata de la distanta. Aici insa intervine un alt element de noutate: marea majoritat a lor sunt pe cablu. Adica comandarea lor de la distanta se face prin intermediul unui cablu electric.

Acel cablu conecteaza drona de telecomanda. Este necesar acest acesoriu deoarece undele electromagnetice se transmit greu in apa. Asta ridica costurile. Cablul aduce si alte avantaje. Unul dintre avantaje este dat de faptul ca drona nu are nevoie de acumulator. Poate fi alimentata prin cablu astfel autonomie e mult, mult mai mare.

Totusi, existenta cablului ii limiteaza autonomia de deplasare. Ea se poate deplas intr-o zona semisferica egala cu lungimea cablului.

Exista drone care se pot conecata la niste ochelari VR si astfel poti vedea ceea ce vede camera dromei. Senzatia, din ce spun cei care au incercat, e uluitoare. Zici ca esti scufundat in adancuri si explorezi oceanul.

Modele de drone subacvatice

Exist mai multe modele de astfel de drone. Chiar daca nu sunt asa populare la noi, interes exista pentru astfel de modele. Banuiesc ca trebuie sa stai pe malul unui lac sau al unui ocean ca sa ai o astfel de pasiune.

Cei care stau pe langa mari sau oceane probabil ca au astfel de pasiuni. Lumea subacvatica este putin explorata de catre oameni. Trebuie sa va ganditi ca aceasta reprezista 60% din suprafata pamantului.

Iata aici un film cu cateva astfel de modele de drone acvatice:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Motoare termice revolutionare

Un comentariu la „Drone acvatice – un nou taram de explorat”

Lasă un comentariu