DSV cumpara Panalpina

Danezii de la DSV cumpara compania Elvetiana Panalpina intr-o trazactie estimata la 4.6 miliarde de dolari.

Compania nou formata se pare ca se va numi DSV Panalpina si va avea o cifra de afaceri cumulata de mai mult de 17 miliarde e dolari si mai mult de 60.000 de angajati la nivel mondial.

De ce DSV a cumparat Panalpina?

Sunt cateva motive pentru care DSV a facut miscare asta:

  • Panalpina avea caacitati logistice mai mari pe ceea ce inseamna logistica maritia si logistica aeriana. Exact zonele pe care DSV nu prea excela.
  • Cele 2 companii care inainte de achizitie se aflau pe locul 4 (DSV) si 6 al celor mai mari companii dupa cifra de afaceri au sarit dupa achizitie direct pe locul 3 foarte aproape de DB Schenker. Locul 1 este detinut de DHL si 2 de Kuhne&Nagel.

Panalpina era in discutii si cu Agility, dar se pare ca oferta facuta de DSV a castigat competitia dupa ce au ridicat valoarea ofertei de 4.3 miliarde de dolari la 4.6 miliarde.

DSV a mai cumparat UTi Worldwide in 2005 si a esuat anul trecut in tentativa de a cumpara Ceva Logistics, o alta companie de origine Elvetiana.

DSV a avut un profit operational de aproape 7% in 2018 pe cand Panalpina a vut doar 2% profit operational in acelasi an.

Piata de freight forwarding

Piata mondiala de freignt forwarding este destul de fragmentata, primii 20 de jucatori controland doar o treime din piata. Asta duce la posibilitati mari de furziuni, achiztii si parteneriate in incercare ade a eficientiza costurile si de a spori capacitatile. De asmenea, astfel de achizitii permit companiilor sa isi consolideze positia in piata si sa obtina avantaje competitive.

Daca ti-a placut articolul te rog sa-l dai mai departe pe retelele sociale. in felul asta afla si prietenii si coneziunele tale despre ultime stiri si noutati din logistica si supply chain.

Lasă un comentariu