E posibil ca Yandex sa intre in Romania

Yandex este cel mai mare serviciu de car sharing din Rusia. Este chiar un gigant acolo avand afaceri estima la 2 miliarde de dolari in 2018 si o capitalizare de 12 miliarde. Subiecte focus in artiol:

  • cand va intra Yandex in Romania
  • cum va lupta cu cei care se afla deja pe piata.

Cand va intra Yandex in Romania

Yandex este cel mai mare motor de cautare rusesc. Un fel de google al Rusiei. Are si foarte multe servicii asociate motorului de cautare ca si Google.

Nu se stie exact, dar e o miscare asteptata de piata dupa ce Yandex a intrat in Republica Moldova. Aplicatia de taximetrie a Yandex se cheama Yandoo. Odata cu intrarea in republica Moldova Yandex a adaptat aplicatia ca sa suporte si limba Romana.

Extinderea spre vest a inceput cu statele foste sovietice, iar dupa Republica Moldova se astepata ca urmatoarea extindere sa fie catre Romania. Asta pentru ca deja facilitatile de limba sunt existente si testate in aplicatia lor.

In unele tari aplicatia se cheama Yandoo iar in altele Yandex Taxi. De asemenea lucreaza cu servicii de taxi autorizate la fel ca Clever taxi in anumite tari. In alte tari are servicii de sharing ca Uber.

Momentan nu se stie cand vor face pasul in Romania dar este o miscare asteptata si naturala dupa Republica Modova. Nu se stie nici in care forma de oferire a serviciilor va intra, dar tinand cont de recentele probleme ale Uber probabil ca va intra cu aplicatia care lucreaza cu taxiurile lagale.

Unele surse sugereaza ca pasul ar putea fi facut in luna iulie, dar nu e nimic sigur sau confirmat de catre companie.

Cum se va lupta cu cei care se alfa deja in piata

E interesent de vazut ce strategie vor adopta cand vor intra in Romania. Piata are deja destul de multe aplicatii care se lupta pentru cota de piata. Daca te uiti si la lupta dintre taximetristi si Uber iti dai seama ca intrarea nu va fi foarte usoara.

Oferirea de facilitati coroborata cu campanii de marketig puternice ar putea fi una dintres trategiile lor. Eu ma astept sa se directioneze mult catre tinerii care au nevoie de mobilitate.

Daca ti-a placut aticolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Neolix masina de livrare care se coduce singura

Lasă un comentariu