Echipamente anti drone

S-a umplut lumea de drone, atat in Romania cat si in afara. Mai avem putin pana sa vedem drone care ne vor spiona. Subiecte focus in articol:

  • ce sunt echipamentele anti drone
  • ce astfel de echipamente exista

Ce sunt echipamentele anti drone.

Nu de putine ori dronele au fost cele care au creat mari probleme. Acum 1 an traficul aviatic pe un aeroport londonez a fost oprit pentru ca dronele zburau pe acolo. Oprirea asta nu a fost pentru cateva ore ci pentru zile intregi. Pierderile aeropurtului au fost semnificative. De aceea au aparut echipamentele anti drona.

Echipamentele astea detecteaza dronele si le detecteaza de la distante considerabile. Apoi le pot neutraliza, pot prelua controlul aupra lor si le pot distruge.

Cu ajutorul echipamentelor astora se pot detecta dronele de la distante de pana la 20 km. Pot fi neutralizate de la distante pana la 3 km. Se poate prelua controlul asupra lor pana la distante de pana la 4 km.

Drona poate fi distrusa fizic la distante cuprinse intre 200 m si 800 de m. Astfel de echipamente ca cele de mai sus pot sa identifica si pozitia operatorului dronei. Asta e foarte util pentru ca operatorul poate fi prins si tras la raspundere.

Sitemele anti drona pot fi automate sau pot fi manuale si portabile. Sunt ca niste tunuri care lanseaza catre drona o plasa care blocheaza elicele dronei. Pentru a evita distrugerea prin caderea pe pamant unele din ele au si o mica parasuta atasata.

Ce astfel de echipamente exista

Unul dintre producatori se numeste Skylock si il gasiti daca dati search pe google. Ei au tot arsenalul care va trebuie daca vreti sa fiti drone proof. Un alt producator se cheama Skywall.

Aveti mai jos un film in care vedeti astfel de echipamente in functiune:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Rivian – concurentul Tesla

Un comentariu la „Echipamente anti drone”

Lasă un comentariu