EDGE computing in logistica

EDGE computing este noul trend in ceea ce inseamna tehnologie. Iar aceasta tehnologie EDGE petrunde si in logistica. Pentru cei care nu stiti am sa va explic pe scurt ce inseamna EDGE computing. EDGE inseaman ducerea procesarii catre terminale, simplistic discutand. Pana acum multi ani procesare era alocaat serverelor. Asta inseamna ca terminalele sau senzorii erau simple instrumente de colectare date.

Aceste dispozitive colectau date si le transferau la server, iar serverul se ocupa de procesarea datelor. Acest server putea fi on premises sau in cloud. Odata cu marirea numarul de senzori si a numarului de IoT incarcarea serverelor cu procesarea datelor de la toate aceste deviceuri devine o problema. Transferul datelor in timp real nu inseamna doar incarcarea serverului ci si a retelelor IT.

De aceea, s-a trecut la a pune unitati de procesare pe senzori si pe alte periferice. Ele preiau datele, le proceseaza si le stocheaza, iar apoi transmit catre utilizator sau server doar datele necesare. Astfel se descongestioneaza serverele si reteaua, incarcandu-se in schimb incarcandu-se perifericele.

EDGE computing in logistica.

Si in logistica, la fel ca in alta industrii numarul de deviceuri smart si de senzori se inmulteste an de an. Discutam de terminale de scanare, de camere video, de senzori de fum, de senzori de vibratii, date de conducere de la stivuitoare etc. De la an la an apar noi cerinte de dezvoltare pe zona de smart logistics, iar acestea incarca serverele si reteaua. Procesarea datelor la locul de colectare devine o cerinta din ce in ce mai stringenta si in logistica.

Asta inseamna senzori de temperatura care pot procesa si stoca date local si genera alerte sau scanere de coduri de bare care stocheaza datele, le proceseaza si transmit datele doar cand e nevoie catre server. Adica doar atunci cand se iese din algortim sau cand sesizeaza nereguli.

Daca inca nu aveti o astfel de tehnologie, in mode cert in urmatorii ani veti avea. Si e buna, eu deja am dezvoltat de naul trecut senzori de temperatura folosind aceasta tehnologie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Tesla nu va lansa noi modele anul asta

Lasă un comentariu