Eu vreau doar 100 de km de autostrada pe an

Eu as vrea ca guvernul sa-si asume sa fac 100 de km de autostrada pe an. Atat!. Nu mai mult, nu mai putin. Subiecte focus in articol:

  • sa va explic de ce vreau doar 100 km de autostrada pe an
  • unde eram acum daca se realiza

Sa va explic de ce vreau doar 100 de km de autostrada pe an

Eu sunt adeptul pasilor mici, asta am invatat in consultanta. Mai bine sa promiti mai putin si sa faci mai mult decat sa promiti mult si sa nu faci. De asta, 100 km de autostrada e promisiunea care e fazabila a se realiza. Si asta in fiecare an. !00 de km de autostrada inseamna intre 300 si 500 de milioane de euro pe an. Asta ar insemna 0.1% din PIB-ul Romaniei. Adica putin, foarte putin. Efortul ar fi atat de mic incat nu s-ar simti.

100 de km se fac in 3 luni de la zero. Asta inseamna ca nimeni nu mai are scuze privind faptul ca nu a fost vreme buna, ca nu au avut oameni, ca nu au avut utilaje etc. De asemeena, iti permite sa reziliezi contractul cu primii si sa-i iei pe urmatorii de pe lista sau sa te apuci tu sa faci. Ma refer la CNAIR aici. Pentru km astia de autostrada nu ar mai exista scuze care sa duca la nerealizarea lor. Sunt convins ca daca un prim ministru si un ministru al transporturilor isi asuma asta e imposibil sa nu iasa in fiecare an.

Mai are si alte avantaje: e usor de controlat stadiul priiectului, e usor de realizat pentru ca efortul nu e foarte mare. E usor sa vezi daca toate partile implicate isi respecta termenle si ceea ce s-a agreat la nivel de calitate. E usor sa faci plati si sa faci documentele.

Unde eram acum daca se realiza

Daca luam doar ultimii 15 ani, daca se faceau 100 de km pe an acum am fi avut 1500 de km de autostrada. Adica Bucuresti Oradea, Bucuresti Timisoara si Bucuresti Iasi sau Cluj Iasi. In orice formula acum aveam 1500 de km de autostrada.

Intr-un ritm care ne permitea sa realizam asta. Aici nu mai e vorba de guvernare si de partide ci e vorba de oameni care nu stiu sa gestioneze corect niste proiecte. De asemenea, nu stiu sa-si ia tinte realiste pe care sa le poata respecta.

Atat vreau eu, doar 100 de km. E vre-un politician care isi asuma asta?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum lucrati cu serviceurile auto

Lasă un comentariu