EuroNCAP si autoritati similare

Toti cred ca ati auzit despre EuroNCAP si toti cred ca va ghidati dupa testele lor cand va cumparati o masina. Subiecte focus in articol:

  • Ce este EuroNCAP si ce face acesat organizatie
  • care sunt organizatiile similare din lume

Ce este EuroNCAP si ce face aceasta organizatie

EuroNcap este organizatia europeana care se ocupa de securitatea masinilor noi care se vad in Europa. Denumirea este acronimul de la European New Car Assessment Programme. Ei au o serie de teste distructive care arata cat de sigura este o anumita masina care se comercializeaza in Europa.

Fabricantii se automobile isi distrug masinile in aceste teste pentru ca noi consumatorii sa stim cat de sigure sunt. Cu toate astea nu o sa gasiti pe site-ul lor niste modele reprezentative ale unor producatori de seama. De exemplu nu veti gasi teste pentru Merrcedes S-Kalsse, Audi A8 sau BMW seria 7. De asemenea nu o sa gasiti nici-un model Bentley sau Rolls-Royce.

Ideea pe care se merge este ca masinile de mai sus sunt destinate a fi sigure in primul rand.

Testele facute de EuroNCAP au rolul de a vedea cat de sigura este masina pentru ocupantii ei. Asta in primul rand. Dar, in ultimul timp, au inceput din ce in ce mai mult sa testeze cat de sigura e masina si pentru pietoni. Aparitia sistemelor de siguranta la masini si evolutia lor fulminanta a facut ca teste lor sa se schimbe. De exemplu: daca va uitati la un Renault Megane din 2004 o sa vedeti ca are 5 stele la teste. V-am dat exemplu asta pentru ca cred ca a fost prima masina cu 5 stele la teste. Daca o sa va uitati la un alt Renault Megane din 2016 o sa vedeti ca are tot 5 stele. Ideea e ca cele 5 stele din 2016 nu sunt la acelasi nivel cu cele 5 stele din 2016.

Asta se intampla in principal datorita evolutiei tehnologiei. Modelul din 2016 are multe siteme de securitate activa care nu existau pe modelul din 2004.

Care sunt organizatiile similare din lume

Sunt mai multe astfel de organizatii in lume.

Organizatia Europeana EuroNCAP e mai cunoscuta de clientii europeni.

ANCAP este organizatia similara din Australia si Asia. In Asia, de fapt exista mai multe organizatii.

AseanNCAP este asociatia de securitate a tarilor din sud estul Asiei.

C-NCAP este asocia similara EuroNCAP din China.

IIHS HLDI este o organizatie inde[endenta a asiguratorilor din SUA si Canada.

JNCAP este organizatia similara EuroNCAP din Japonia.

KNCAP este organizatia din Corea de Nord.

Latin NCAP este organizatia din America Latina.

US NCAP este oorganizatie detinuta de guvernul american.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Husa pentru grindina

Lasă un comentariu