Fabrica intr-un container

Fabrica intr-un container este o evolutie tehnologica care raspunde nevoii de viteza. Tehnologia nu evolueaza numai in domeniul telefoanelor mobile, televizoarelor sau computerelor. Tehnologia evolueaza si in domeniul ….. fabricilor.

Cum arata fabrica intr-un container

Cand discutam de fabrici noi discutam de o cladire pe un teren, cu masini multe, cu oameni multi si birouri. O constructie care costa mult si care are nevoie de timp sa fie functionala.

Lucrurile au evoluat si acum poti avea propria ta fabrica capabila sa faca echipamente electronice. Totul ambalat frumos intr-un container care soseste la tine atunci cand vrei tu. Il pui unde vrei, pe o bucata mica de teren in curte, citesti instructiunile de folosire si dai drumul al treaba.

Fabrica a fost creata de Nokia impreuna cu alti parteneri. Linia de fabricatie este instalata intr-un container. Containerul este transportat la tine pe mare, aerian sau cu camionul si ajunge rapid in orice loc de pe glob.

Fabrica este capabila sa produca orice circuit imprimat imediat dupa ce e scoasa din tipla.

De ce e nevoie de o fabrica intr-un container

Evolutia tehnologiei este foarte rapida, asta am vazut cu totii. In foarte multe cazuri ai o idee de un produs revolutionar, te duci si obtii comenzi si finantare, dar e foarte greu sa faci urmatorul pas. Adica sa treci de la faza de prototip functional la cea de productie de masa.

La momentul actual, datorita lipsei capabilitatilor de productie daca esti in situatia asta trebuie sa cauti furnizori care sa aiba capacitate de productie libera si care sa poate sa iti rezolve problema. De obicei, antreprenorii cauta companii din Asia. In felul asta lucrruile dureaza multi si nu ies tot timpul cum vrei.

Nokia a vazut o oportunitate in asta si a creat o mica fabrica intr-un container. Asta te scuteste de timp pierdut aiurea, nervi cu furnizorii asiatici si multe altele. De asemeenea, iti reduce timpul de punere pe piata al produsului si de onorare a comenzilor.

Avantajul este ca fabrica este scalabila. Ai nevoie de mai multa productie, nici o problema, mai adaugi un container langa cel existent.

Flexibilitatea si rapiditatea sunt cuvintele cheie ale noii fabrici creat de Nokia.

In acest film vezi cum arata fabrica:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l impartasesti si conexiunilor tale de pe retelele de socializare si sa-l citesti si pe urmatroul: Innolith noi tehnologii pentru baterii electrice

Un comentariu la „Fabrica intr-un container”

Lasă un comentariu