Fabrica Skoda a livrat 620.900 de masini in 2019

Fabrica Skoda a livrat in primele 6 luni ale anului 2019 620.900 masini. Subiecte focus in articol:

  • cum sta fabrica Skoda cu livrarile
  • ce se previzioneaza

Cum sta fabrica Skoda cu livrarile

Cele 620.900 de masini livrate de fabrica Skoda nu sunt o performanta prea mare pentru ei. Au livrat mai putine masini decat in perioada similara din 2019. In procente au livrat cu 4.9% mai putine masini, iar in cifre absolute anul trecut in perioada similara au livrat 652.700 masini.

Principalul motiv de scadere se pare ca este situatia de pe piata Chineza. Situatia de pe piata Chineza este generata de razboiul Sua-China, acel razboi comercial declansat de Trump. Asta ca sa vedeti cat de mult afecteaza deciziile astea producatorii europeni. Practic noi, europenii, ne gandim ca asta nu prea are de-a face cu noi, dar scaderile astea de productie, daca nu sunt compensate cu altceva ne afecteaza grav. 5% pentru un productor de automobile poate face diferenta intre profit si pierdere financiara. Daca nu isi bugeteaza bine si e luat prin surprindere de astfel de situatii poate incepe sa aiba probleme.

Piata chineza e foarte mare si orice miscare acolo afecteaza seminificativ orice producator din orice zona a lumii.

Skoda a marit livrarile catre vestul si centrul Europei incercand sa compenseze pierderile. In conditiile astea pietele pe care se concetreaza si vor cresteri sunt Europa si Rusia.

Ce se previzioneaza

Asa cum ziceam, Skoda se va concentra pe vestul, centrul, estul Europei si Rusia. In vestul Europei au inregistrat cresteri de 3,2%. In estul Europei excluzand Rusia cresterea a fost de 8.3%. Ca numar de vehicule insa estul Europei e mult sub vest.

In Rusia a crecut cu 9,6%. Asa ca si cifre: vestul Europei inseamna 275,700 masini, Europa centrala inseamna 110,400 masini, Europa de est inseamna 24,500 masini, iar Rusia inseamna 24,500 masini. Asta ca sa va faceti idee de volume. 5% in vestul Europei inseamna mai mult decat 8% in est.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Masinile electrice vor emite sunete

Lasă un comentariu