Faruri led vs Xenon vs halogen

Tehnologia evolueaza si farurilese transforma din faruri cu xenon in faruri led.. Subiecte focus in articol:

  • Faruri led vs xenon vs halogen
  • unde ne vom duce in viitor

Faruri led vs xenon vs halogen

O sa va fac o comparatie intre cele 3 sisteme de iluminare ca sa va dati seama care sunt avantajjele si .dezavantajele fiecarui sistem. Farurile sunt foarte importante mai ales penntru cei care merg mult. Adica, de fapt, mult noaptea, pentru ca daca mergi mult ziua importanta lor nu e atat de mare.

In ultimmii ani ia tot mai mult avant iluminarea led atat pe lumini de zi cat si pe luminile de intalnire sau de drum. Adica pe faza lunga si faza scurta. Din punctul meu de vedere farurile cu led au avantaje fata de farurile clasice cu xenon si, de asemenea fata de farurile cu halogen. Dar au si dezavantajele lor.

Unul din avantajele oferite de farurile led este cantitatea de lumina mai mare la aceiasi putere fata de farurile xenon. Cand alegeti faruri led trebuie sa stiti ca nu toate sunt la fel. Sunt producatori auto la care puterea farurilor e mai mare fata de standard. Nu stiu exact daca exista un standard, dar producatorii auto folosesc acest tertip pentru a se diferentia. Iar aici nu vorbesc de farurile led matrix sau alte tehnologii similare. vorgesc de farurile clasice. Eu am 2 masini cu sistem led, un Renault si un Audi. Lumina generata de farurile de pe Audi e mai puternica decat cea de pe Renault. De asemenea, am avut un Suzuki la care lumina la faruruile led era la fel cu cea furnizata de Renault.

Tehnologia led permite, fata de tehnologia Xenon si un design mai intereant al farului. De asemenea, spun producatorii ca durata de viata e mai mare. Experienta mea cu sistemele led spune ca ledul in sine e durabil, dar, de cele mai multe ori, se defecteaza partea electronica care controleaza ledul..

Dezavantajele faruri led vs faruri xenon.

Nu o sa compara cu halogen pentru ca halogen este o tehnologie veche. Anahtajul halogen este ca e ieftinsi se poate face mentenanta foarte usor. Dezavantajul este ca lumina furnizata este slaba.

Daca ai faruri led marele dezavantaj este pretul. Un astfel de far costa intre 800 si 1500 de euro. Asta daca se defecteaza. Nu se mai poate inlocui becul cise inlocuieste tot farul. Un alte dezavantaj este faptul ca dealerii nu le au pe stoc. Deci, daca ti se arde un far va trebuie sa astepti pana el e comandat. Si becurile xenon erau scumpe, ajungeau la cateva sute de euro, dar nu atat de scumpe ca sistemele led.

Unde ne vom duce in viitor

Sunt convins ca sistemele led vor avea castig de cauza si sunt convins ca se vor ieftini mult. Asta pentru ca orice tehnologie noua costa si, cu timpul, pe masura ce e adoptata la scara larga se ieftineste. E posbil insa ca masinile viitorului sa nu mai aiba faruri. Sau sa le aiba doar pentru back-up. Asta pentru ca masinilor autonome nu letrebuie faruri, chiar daca merg noaptea. De asemenea cred ca sistemele de vedere pe timp de noapte vor evolua si vor fi prezente pe mai multe masini.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Bugatti Chiron a spart recordul mondial de viteza

2 comentarii la „Faruri led vs Xenon vs halogen”

Lasă un comentariu