Farurile led Matrix

Farurile led matrix sunt evolutia sistemelor de faruri cu led. Si aduc ceva avantaje majore. Subiecte ficus in articol:

  • farurile led matrix – ce sunt si cum functioneaza
  • de ce sa alegi un far led matrix

Farurile led matrix – ce sunt si cum functioneaza

Pentru inceput trebuie sa va spun ca denumirea pentru sistemele astea led difera, unii producatorii folosind denumirea de matrix pentru farurile led. Un astfel de sistem pe care il folosesc farurile led matrix e un sistem complex format din faruri, camere video si un computer.

Camera video si computerul preiau informatiile din trafic si le analizeaza si apoi comanda comportamentul sistemul led. Sistemul led e si el unul special, putand fi stinse sau aprinse diverse module led. Un far led este format din mai multe module led, iar in cadrul sistemelor led de tip matrix aceste mdoule pot fi comandate separat.

Faotul ca pot fi comandate separat modulele ofera sistemlor led comportamentul pe care producatorul il doreste. Asta inseamna ca pot crea un con de umbra in anumite zone si in anumite perioade de timp. Conurile de umbra, care de fapt inseamna neiluminarea zonei respective, sunt utile cand iti vin masini din fata. Mai utile pentru cei care vin decat pentru tine.

De asemenea, masina isi poate adapta distanta de iluminare automat in functie de trafic. De asemenea, isi pot adapta intensitatea. Asta inseamna ca astfel de ssiteme nu mai au nevoie de faza lunga si faza scurta.

La momentul actual se lucreaza intens la noi sisteme, sisteme la care sa se adapteze lungimea de unda in functie de conditiile de trafic si conditiile meteo. Se stie ca farurile cu lumina galdena, de exemplu, sunt mai eficiente pe timp de ceata. Plecand de aici se doreste sa se ofere aceiasi experienta de iluminare in orice conditii.

De ce sa alegi un far led matrix

Farurile led matrix te ajuta sa ai vizibilitate mai buna noaptea. Te ajuta, de asemenea sa ai vizibilitate adaptata in functie de situatiile din trafic. Ele contribuie mai mult la siguranta ta si a trificului, datorita faptul ca deranjeaza foarte putin pe ceilalti particpanti la trafic. Totusi au un mare dezavantaj legat de pret. Pretul este inca ridicat pe astfel de sisteme.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ciclul Miller vs ciclul Atkinson

Lasă un comentariu