Femto Photography -sau cum masinile vor vedea dupa colt

Femto Potography este o noua tehnica fotografica care deschide noi orizonturi. Subiecte focus in articol:

  • ce este femto photography
  • la ce poate fi folosita tehnologia asta

Ce este femto photography

Femto photography sau 1 trilion de cadre pe secunda. Cam asta inseamna noua tehnologie de fotografiere. Asta inseamna ca putem vedea cum lumina se misca in diverse medii. Ca sa va dati seama cat inseamna asta un film de 1 secunda ar putea fi vazut in niste ani buni (probabil ca acum 1 trilion de secunde nu existau nici dinozaurii). Se poate calcula, sunt convins de asta, dar cand scriu articolul asta nu am dispozitia necesara de a calcula.

Ideea e ca niste baieti de la o universitate americana au creat posibilitatea de a inregistra si procesa firimitura asta de timp. E atat de putin timp incat nici nu iti dai seama. Si, ca sa demostreze cat inseamna asta au realizat un film in care o raza de fotoni traverseaza o sticla de Coca Cola. Si au inregistrat asta. Apoi au prezentat-o la o conferinta si au creat stupoare cu chestia asta. Adica, cu alte cuvinte au filmat deplasarea luminii printr-o sticla de Coca Cola umpluta cu apa. Se pare ca totusi la camerele foto nu megapixelii conteaza ci viteza de inregistrare a cadrelor pe secunda.

Asta zice si tipul de la conferinta ca oamenii pote vor intelege ca nu megapixelii conteaza. Eu totusi cred ca conteaza si megapixelii.

La ce se poate folosi chestia asta

Ohoo! Are multe aplicatii extrem de interesante. Pentru ca eu scriu aici de logistica si transport chestia asta se poate folosi ca masinile sa vada “dupa colt”. In felul asta se pot evita accidentele. Si nu numai masinile ci orice device dotot cu o astfel de camera. Camera asta si cu multa putere de procesare in spate poate recrea un obiect care se afla dupa colt.

Decat sa va explic eu cum face asta tehnologia asta femto photography il las pe domnul din film sa va explice. O face mult, mult mai bine decat as putea eu:

femto photography

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Goodyear BH-03 anvelopa electrica

Un comentariu la „Femto Photography -sau cum masinile vor vedea dupa colt”

Lasă un comentariu