Flexe un start-up care e un fel de AirBNB al depozitelor

Nu ati auzit de Flexe in mod sigur, dar o sa stiti mult mai multe despre ei dupa ce veti citi acest articol.

Cine sunt Flexe si ce fac ei

Flexe e o companie care a creat un marketplace pentru spatii de depozitare in casele oamenilor. in ultimii 5 ani au reusit sa adune spatii de depozitare in mai mult de 1000 de case particulare. Prin asta au o mai buna aceperire geografica in SUA decat o are Amazon.

Asta cu costuri extrem de mici. AAmazon a investit multe milioane de dolari in cladiri si spatii pentru depozitare. Ei au facut asta fara sa cheltuie 1 singur dolar pe facilitati si totusi au 5 milioane de metri patrati de spatii de depozitare in doar 5 ani.

Flexe este fara indoiala un fel de AirBNB al depozitelor de logistica.

Compania a adunat pana acum mai multe zeci de milioane de dolari de la investitori si se extinde an de an.

In modelul traditional de business fiecare magazin are propriul depozit care se afla intr-o locatie (sau mai multe locatii). In modelul de business creatd e Flexe magazinul poate inchiria spatii de depozitare de pe platforma Flexe in casele oamenilor. Se pot inchiria si alte tipuri de servicii : impachetare, livrare, inventariere etc.

In loc sa ai un sigur loc de depozitare marfa ta se va afla in mai multe locuri,. In felul asta marfa va fi foarte aproape de cuparatorii tai. IDe semenea, va ajunge foarte repede la cumparatori.

Flexe schimba jocul si industria

in loc sa construiesti tu depozite in diverse zone, Flexe iti propune sa inchiriezi spatii mai mici de depozitare. In felul acesta spatiile vor fi multe si aproape de clientii tai.

Ei zic ca prin metoda asta costul total de logistica va scadea fata de metoda clasica si ca se va imbunatati timpul de livrare. Asta duce la o mai mare satisfactie pentru clienti.

Pentru asta platforma trebuie sa fie extrem de puternica si fiabila pentru a putea tine inventarul pentru atat de multe depozite.

Daca ti-a placut articolul te rog sa il transmiti si contactelor tale de pe retele de socializare. Da semenea te invit sa citesti si urmatorul articol: Blockchain si logistica

Un comentariu la „Flexe un start-up care e un fel de AirBNB al depozitelor”

Lasă un comentariu