Ford va lansa Mach-E un SUV electric

Ford a bagat 11 miliarde de dolari pentru a tine pasul cu tehnologia electrica, iar acum aduce in piata un SUV electric. Subiecte focus in articol:

  • Ford va lansa un SUV electric Mach-E
  • Cine sunt competitorii din piata

Ford va lansa un SUV electric Mustang Mach-E

Ford a ramas in urma concurentilor europeni la capitoul masini electrice. Nu prea are prea multe in gama, iar cele pe care le are sunt hybride sau mild-hybrid. Acum cativa ani au demarat un program de dezvoltatre de masini electrice in care au pompat pana acum 11 miliarde de dolari. Si se pare ca programul asta da roade. In perioada urmatoare vor sa lanseze un SUV electric numit Mustang Mach-E si care se lauda cu o autonomie de 500 de km.

Numele ales este si el legendar: Mustang. Mustang este o linie de produse muscle car ale producatorului american. iar acum vor sa se foloseasca de acest nume pentru a lansa cat mai bine noul model electric. Masina va fi lansta momentan pe piata din SUA, iar pretul de plecare va fi de 43.000 de dolari. Cumparatorii vor beneficia si de un ajutor de stat de 7500 de dolari. Ajutorul de stat e acordat, la fel ca la noi, tuturor acelora care cumpara masini electrice care duc la reducea poluarii. Comparat cu rivalele Tesla masina e simtitor mai ieftina.

Tannd cont ca e ottusi un model nou, iar Ford nu prea e vestit in domeniul masinilor electrice, era normal ca pretul sa fie sub al modelelor Tesla.

Sincer, eu nu sunt fan Ford, adica nu as cumpara o masina facute de ei nici batut 3 zile. Si nu sunt fan nici masini electrice cu tehnologie pe acumulatori. Asa ca, chiar daca se lanseaza si in Europa acest model probabil ca nu voi fi printre clienti.

Masini are numeroase faciltati, e foarte dotata la capitolul tehnologie si, de asemenea, e foarte conectata. Poate fi livrata atat in varianta 4×2 cat si in varianta 4×4.

Ce concurenti are modelul

Concurentul traditional al oricarui model de masina electrica care apare in piata e Tesla. Aici ma refer la tursime sau SUV-uri. Pentru ca Tesla e etalon de comparatie doar in segmentul asta. In alte segmente Tesla inca nu exista.

Si competia scoate modele electrice.. Renault are deja astfel de modele, VW are deja de ceva timp astfel de modele, dar abia acum au scos si ei un SUV de dimensiuni mici si care a facut ceva valva in Europa.

Presa internationala compara modelul asta de la Ford cu cele de la Mercedes, Audi, BMW, dar, din punctul meu de vedere, Ford e in zona VW, Skoda, Peugeot, Renault, Citroen etc.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Micro-fulfillment – alta logistica

Un comentariu la „Ford va lansa Mach-E un SUV electric”

Lasă un comentariu