Global trands

Am stat ceva sa ma gandesc daca sa scriu articolul asta sau nu despre Global Trends. Saptamana asta am intrat in posesia unui document redactat European Parlamnetary Researcg Centre care are ca subiect trenduri globale.

De ce am stat sa ma gandezc daca il pun sau nu?

E un document mare, care are multe date si care nju sunt usor de inteles pentru toata lumea. Uitandu-ma pe datele celor ce citesc ceea ce scriu am vazut ca sunt oameni care pot intelege si vor astfel de documente. De aceea am decis pana la urma sa-l pun aici.

In acest document ei fac niste studii si proiectii pe diverse subiecte pana in anul 2035.

De e important studiul Global Trends?

Studiul e extrem de important din punctul meu de vedere pentru ca ne arata cum va evolua lumea pana in anul 2035. Global Trands nu e un document nostradamic bazat pe ce crede un clarvazator. E un document care e bazat pe multe bate adunate din surse oficiale. Toate datele astea au fost prelucrate si interpretate de specialisti.

Documentul analizeaza foarte multe domenii, plecand de la evolutia populatiei, a fortei de munca, economia, monezile, patentele de inventii, tehnologiile noi etc.

Face analizele astea pe regiuni geografice si pe tari acolo unde e relevant. De exemplu o sa vedeti foarte mult in document referiri la SUA, China India. Nu prea o sa vedeti prea multe referiri la tari europene individual ci mai mult la UE. Asta spune ca tendinta oficialilor europeni este aceea de a analiza UE ca un intreg nu ca individualitati nationale.

Ce mi-a atras mie atentia la studiul Global Trends

Citind studiul asta o sa va dati seama ca atentia fiecaruia dintre voi va fi atrasa, probabil, de altceva. Asta este o chestiune de perceptie personala si probabil si de moment. Ma gandesc ca daca ma voi uita pe studiul asta peste 6 luni sau 1 an e posibil sa vad alte chestii interesante acolo.

Deci, mie mi-au atras atentia 2 lucruri:

  • in zona de patente de investii Europa nu sta prea bine si nici nu va sta bine pana in 2035, adica trendul se cam mentine constant. Nu acelasi lucru se intalmapla cu tari mari ca SUA si China,
  • Al doilea lucru este legat de tehnologiile AI unde China si SUA domina tot, iar Europa si tari din Europa sunt prea putin importante. Asta se pare ca nu prea se va schimba pana in 2035. Europa se pare ca a pierdut de mult lupa cu tehnologia, nu numai startul. Tot ce incearca sa faca acum si pe viitor va fi probabil sa recupereze ceva teren prin legislatie si restrictii legislative pentru a nu permite celorlalti sa devina prea mari.

Puteti lua raportul de aici: Global trends report

Daca ti-a placut articolul transmite-l si prietenilor tai de pe retele de socializare si te ivit sa-l citesti si pe urmatorul: Innolith noi tehnologii pentru masini electrice.

2 comentarii la „Global trands”

Lasă un comentariu