GM si Honda au anulat planul de a face un vehicul electric sub 30.000 de euro

GM si Honda au facut impreuna un plan de a produce un vehicul electric care sa coste sub 30.000 de dolari pana in anul 2027. Adica atunci vroiau sa-l puna pe piata. Numai ca planul a cam dat gres. Se pare ca ambele companii au agreat ca planul nu poate fi dus la final din mai multe considerente.

Planul de a face masini electrice care sa fie convenabile la pret e un desiderat pentru tot mai multe companii. Nu prea le iese, asta e smecheria. Sigurele companii carora par sa le iasa planurile astea sunt companiile chineze. Iar asta se intampla datorita faptului ca au acces la resurse de litiu foarte ieftin. Fara litiu ieftin dezideratul asta de a face masini eletrice ieftine nu prea se realizeaza.

GM si Honda au renuntat la plan

Cred ca stiti ca ambele companii au experient mare in domeniul vehiculelor hibride. Una dintre primele masini electrice a fost Chevrolet Bolt construit e GM si un Opel electric (Opel Ampera) care era construit cand Opel apartinea de GM.

Honda, pe de alta parte are experinta mare in constructia de masini hibride, precursoarele electricelor. Honda, impreuna cu Toyota, au dominat piata asta a masinilor hibride cand inca nimeni nu se gandea la asta. Ei zic ca nu le-a iesti planul asta datorita cererii mici din piata. Adevarul e ca si Musk se plagea de faptul ca cererea ascazut destul de mult. Si Musk a amanat deschiderea fabricii din Mexic pe aceleasi considerente.

Se pare ca piata vehiculelor electrice va fi, in continuare, dominata de producatorii chinezi. Si ca va fi greu pentru orie alta companie sa poata sa concureze cu companiile chenezesti

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consultanta/

Lasă un comentariu