Goodyear BH-03 anvelopa electrica

Goodyear BH-03 este o avelopa concept care reuseste sa incarce acumulatorii electrici. Subiecte focus in articol:

  • ce e anvelopa Goodyear BH-03
  • cand va fi disponibila pe piata

Ce e anvelopa Goodyear BH-03

Anvelopa Goodyear BH-03 este un prototip si, probabil, ca va mai trece o perioada pana va fi disponibila comercial. Anvelopa reuseste sa transforme caldura si miscarea in energie electrica. Poate faca asta pentru ca are inserate in banda de rulare niste benzi piezoelectrice.

Aceste benzi reusesc sa transforme in energie electrica miscarea anvelopei. Pentru a fi si mai eficienta anvelopa poate transforma si caldura in energie electrica. Aici vorbim de cadura produsa de miscarea anevelopei cat si atunci cand sta pe loc.

In miscare, datorita frecarilor dintre pneu si asfalt, se genereaza cadura. La fel se intampla si in interiorul anvelopei atunci cand se misca datorita frecarii straturilor de cauciuc. Toata aceasta caldura este dispersata in atmosfera acum si se pierde. Gooyeard BH-03 reuseste sa recupereze aceasta caldura si sa o converteasca in energie electrica. In acest fel isi aduce un aport la incarcarea masinilor electrice.

Cand va fi disponibila pe piata

Anvelopa este un prototip asa cum va spuneam. Goodyear nu a oferit informatii despre cand va scoate pe piata anvelopa. Avem insa experienta cu anveolpa fara aer de la Michelin. Ei au prezentat-o acum4-5 ani si nici la momentul actual nu e disponibila comercial. Iar acea anveolopa de la Michelin nu era asa tehnologizata ca asta.

Deci, in concluzie, mai avem ceva de asteptat pana sa vedem o varianta comerciala. Producatorii fac astfel de experimente si scot pe piata concepte din considerente de marketing. Astfel de stiri se viralizeaza rapid. Unele din concepte devin insa realitate. Eu sper sa vad anveolpa asta pe strada.

Daca vrei sa vezi imagini cu anvelopa urmareste acest film:

goodyear bh-03

Daca ti-a placut aeticolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce inseamana cruise control adaptiv

2 comentarii la „Goodyear BH-03 anvelopa electrica”

Lasă un comentariu