HAIPICK un nou sistem de picking

Daca discutam de managementul depozitelor si de costuri trebuie sa discutam neaparat de picking. Pentru ca pickingul reprezinta cel mai mare cost din depozit. La momentul actual zonele de picking ocupa spatii mari datorita faptului ca oamenii trebuie sa ajunga la acele produse pentur a le putea culege.

Pickingul presupune ca oamenii sa poata ajunge facil la produse pentru a le lua de pe raft. Asta inseamna ca rafturile de picking nu trebuie sa fie foarte inalte. Daca sunt inalte, adica daca vrei sa optimizezi spatiul vei avea costuri mai mari de picking. Degeaba ai o hala de 12 metri daa in zona de picking nu vei utiliza decat 2 metri pe inaltime.

Aceste costuri sunt date, in general, de marirea timpului de picking. Un timp mai mare de picking inseamna un numar mai mare de oameni. Si ajungi la oameni, oameni pe care nu prea ii mai gasesti.

Cu ce poti inlocui oamenii la picking

Exista mai multe sisteme de picking automat. HAIPICK este un astfel de sistem automat format din roboti autonomi si rafturi. Produsele stau in cutii pe rafturi, iar acesti roboti se duc si iau produsele de pe rafturi si le aduc la picker. Este sistmeul in care produsul vine la picker si nu pickerul se duce la produs.

Asta inseamna ca vei folosi putini pickeri si ca vei face si optimizarea spatiului. In cazul acestui sistem HAPICK ai avantajul ca exista culoare intre rafturi si in cazul in care se blocheaza sistrmul poti accesa produsele prin acele culoare. Sau poti dezactiva jammerul care poate exista intr-una din cutii. E mult mai facil fata de alte sisteme.

Astfel de sisteme automate poti fi blocate omplet cu ajutorul unui jammer. Jammerul este un device care bruiaza semnalul radio, iar un angajat suparat poate plasa un jammer intr-una din cutiile de pickig. Blocarea undelor radio in depozit va face ca sistemul sa nu mai functioneze.

Aveti aici un film in care vedeti cum functioneaza sistemul: https://www.youtube.com/watch?v=Q2f0T0-G4d8

Cumpara procedura de masurare a activitatilor din depozit;: https://logistic-specialist.com/produs/procedura-masurare-activitati-depozit/

Lasă un comentariu