Harley Davidson Livewire – motocicleta electrica

Harley Davidson s-a apucat de facut motocicleta electrice. Voi credeati ca producatorii de motociclete stau sa treaca trendul pe langa ei? Subiecte focus in articol:

  • Motocicleta electrica de la Harley Davidson
  • ce concurenta are motocicleta asta

Motociceta electrica de la Harley Dovidson

Harley Davidson este unul dintre cei mai mari producatori de motociclete din lume. Si e si printre cie mai scumpi producatori. Acum au scos si ei o motocicleta electrica numita LiveWire. Hai sa incepem cu pretul: 30.000 de dolari in SUA. Adica un pret comparativ cu o motocicleta noua entry level de la ei.

Cei care au testat motocicleta zic ca este cea mai sportiva motocicleta a producatorului american. Producatorul promite o experienta de condus fantastica pentru ca, asa cum spun ei, motocicleta “doar accelereaza”. Adica nu mai ai schimbarile de viteza sacaitoare si deranjante de la motocicletele clasice.

Motocicleta are o autonomie de 250 de km si este dotata cu 2 baterii. Desigur, ca bateriile sunt Li-Ion. Bateria principala este pozitionata in locul rezervorului de combustibil. Bineinteles ca nu au schimbat forma rezervorului. Bateria asta alimenteaza motorul electric. O a doua baterie, mai mica, este folosita pentru a alimenta sistemul electric si faruruile.

Din arsenalul motcicletei nu lipseste cureaua de transmisie intre motor si roata din spate. Sunetul scos de aceasta curea este acelasi ca la motocicletele clasice. Motocicleta se incarca pana la 80% in doar 40 de minute si complet intr-o ora. Asta folosind o statie de incarcare de 18Kw.

Ce concurenta are motocicleta asta

Producatorii traditionali de motociclete nu prea se inghesuie sa faca modele electrice. Dar sunt altii care incearca marea cu degetul pe piata asta. Sunt mai multe firma care produc motociclete electrice:

  • Zero ZR este o motocicleta electirca care are cam aceleasi caracteristici ca LimeWire
  • Energica Ego este o alta motocicleta electrica. care este produsa in serie de catre o firma Italiana.

V-am spus doar cateva modele dar sunt mai multe modele electrice. Va lasa sa vedeti un film in care e prezentata motocicleta Harley Davidson:

Daca ti-a placut articolul te invit sa il citesti si pe urmaotrul: Trotineta motorizata de acum 100 de ani

Un comentariu la „Harley Davidson Livewire – motocicleta electrica”

Lasă un comentariu