Hotii de masini – cateva trucuri ca sa le incurci munca

Hotii de masini au existat si vor exista in permanenta, de aceea e bine sa stii cateva trucuri pentru a leingreuna munca. Subiecte focus in articol:

  • hotii de masini – cum actioneaza
  • ce poti face sa le incurci munca

Hotii de masini – cum actioneaza

O sa vedeti cum actioneaza pentru ca daca stii cum actioneaza stii cum sa te protejezi. In cazul hotilor de masini timpul este cel mai mare dusman. La fel ca si in cazul sistemelor informatice nu se pune problema de a face masina “nefurabila”. Se pune problema ca hotului sa-i ia cat mai mult timp pentru a fura acea masina.

Daca hotului ii ia timp mult sa fure masina probabil ca va renunta si se va orienta spre o tinta mai facila. In finalul acestui articol veti vedea o metoda simpla si eficienta de a va proteja masina. Metoda poate fi aplicata oricarui timp de masina.

Exista, la momentul actual, 3 tipuri de sisteme de securitate la masini. Discutam de sistemele care protejeaza masina de a intra in ea si apoi de a o porni. Tot vedeti prin filme cum “baietii destepti” sparg geamul la masina, intra in ea si cu 2 fire pornesc motorul si pleaca. Se poate la unele masini, da, cel mai probabil nu va putea merge decat 2-3 metri cu masina. Asta pentru ca volanul ramane blocat, sistemul de blocare al volanului fiind unul mecanic. Asta se deblocheaza doar daca il distrugi sau daca ai cheia potrivita.

Tipuri de sisteme de siguranta implementate de producatori

Va vorbeam mai sus de cele 3 sisteme de siguranta:

  • primul este cheia simpla. Adica cheia e doar mecanica are o anumita configuratie si poti deschide doar 1 butuc cu ea. Ea se potriveste atat la usi cat si la contactul de la volan. E folosita pe masinile de generatie mai veche.
  • cheia cu transponder. Se pastreaza nivelul de securitate al cheii simple, dar mai are un cip care cand e introdusa in contact transmite un cod. Codul e unic si daca masina recunoaste codul porneste, daca nu, nu. Astfel de masini nu vor porni cu firele in contact cum vedeti prin filme.
  • cheia de tip keyless. Transmite in permanenta un semnal radio pe care masina il sesizeaza si deschide usile sau porneste doar avand cheia in proximitatea masinii.

Cele mai usor de furat sunt keyless si cheia simpla. Sistemul keyless este cel mai putin securizat, iar sistemul cheie cu transporter este cel mai securizat dintre cele 3.

Ce poti face ca sa le incurci munca

Cea mai simpla chestie este sa instalati in masina un comutator manual care sa taie curentul de la contact. Trebuie ascuns pe undeva prin masina unde sa nu fie usor de gasit. Pare rudimentar, dar e eficient. Asta pentru ca hotii de masini isi vor da seama ca le va lua mai mult timp decat au estimat initial. Daca nu au venit pregatiti pentru asa ceva se vor lasa pagubasi.

Retineti ca dusmanul cel mai mare al hotilor de masini este timpul. Exista solutii si la asta. Hotul sa traga un cablu direct intre baterie si contat, dar pentru asta trebuie sa vina pregatit.

Alte trucuri vedeti in filmul de mai jos:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Trotineta motorizata de acum 100 de ani

Lasă un comentariu