Zilele trecute ma gandeam la ce start-up in logistica ai putea sa incepi cu mai putin sau mai multi bani. Am si facut o mica lista si ideile le gasiti aici.
Subuiecte focus in acest articol:
- idei pentru start-up in logistica
- cateva idei despre costuri
Idei pentru un start-up in logistica
Una din ideile care mi-a venit in minte e bazate pe o experienta pe care am avut-o acum 12 ani. Lucram la o firma de curierat si ne-a chemat in client mare care vroia un proiect special. Proiectul era foarte complex si dupa calcule si analize am decis sa nu ne bagam. Si, pentru a nu-i spune direct clientului ca nu vrem sa ne bagam, am zis sa-i dam un pret foarte mare ca sa renunte el. Am calculat costurile, am inmultit cu 10 si asa am facut pretul. Uimitor este ca atunci cand ne-am dus la client el a acceptat prteul.
Ne-a cazut fata la toti care eram acolo (3 persoane din management).
Ideea este ca oamenii au nevoi speciale de transport si sunt gata sa plateasca pentru ele. De aceea un serviciu de Superfast Courier ar fi util pentru un start-up. Asta inseaman livrare in 4 ore in anumite localitati ale tarii. Si da, se poate face cu avionul. Adica un om, care ia colete mici intr-o geanta si merge si le livreaza cu primul avion de linie. Sua si mai rapid cu un avion ultrausor. Nu exista un astfel de sistem inca.
A doua idee de start-up
A doua idee de start-up in logistca deriveaza oarecum de la cea de dinainte. Acum cateva zile scriam un articol despre avioanele ultrausooare. Start-up-ul in logistica costa in crearea unei platforme online in care proprietarii de aviane ultrausoare sa faca curse la cerere.
Ideea e sa creezi o retea de clienti astfel incat proprietarul de avion ultrausor sa aiba 2-3 curse pe zi, iar la finalul zilei sa se intoarca la locul lui de plecare.
Astfel de avioane pot decola si ateriza oriune si sunt mai ieftine decat avionele de linie. Ca si principiu in 2 ore aungi in orice mare oras din Romania plecand din orice alt mare oras. Avantajul este ca nu mai pierzi timpul in aeroport si avionul pleaca cand vrea cel care plateste.
Daca te grabesti poate fi o solutie extrem de viabila atat in Romania cat si pentru curse in afara.
Cateva idei despre costuri
Atat prima cat si a doua ideea nu necesita costuri mari. La prima solutie trebuie doar sa ajungi la acei clienti care au nevoie de astfel de servicii. Costurile le suporta clientul si faci cursa dupa ce ai banii. In felul asta si riscurile sunt minime. Nu stiu dac sunt multi, dar stiu ca sunt dispusi sa plateasca.
A doua ideea necesita sa pui in legatura proprietarii de avioane ultrausoare cu doritorii de zboruri rapide. Asta necesita o platforma online si multa munca de lamurire. Munca de lamurire si comunicare va trebui sa fie mai mare la potentialii clienti. Dar se poate rezolva explicand avantajele unei astfel de solutii .
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmaotrul: Cat costa un avion ultrausor
Un comentariu la „Idei pentru un start-up in logistica”