In 2022 20560 de oameni au murit in accidente rutiere in EU27

Acidentele rutiere omoara multi oameni anual. In cele 27 de tari EU au murit in 2022 20640 de oameni, mai multi cu 4% decat in 2021. Datele sunt dintr-un raport european care se face anual. O sa va spun si cum stam pe 2023 anul viitor. Ati putea ghici, cred, care e tara cu cel mai mare numar de decese din accidente rutiere per milionul de locuitori. Romania e raspunsul corect! Dar cred ca intuiati deja. Romania are 86 de decese per milionul de locuitori, urmata de Bulgaria care are un numar de 76 de decese per milionul de locuitori.

la polul opus, tarile cu cei mai putini morti pe milionul de locuitori sunt Suedia cu 22 de morti si Danemarca cu 26 de morti. Deci, de aproximativ 4 ori mai mic decat in Romania.

Care sunt cauzele acestor cifre si de ce nu se alarmeaza nimeni

Asta nu se precizata in raportul de unde am luat cifrele, dar daca ne uitam un pic la tari si la date ne dam seama ca tarile cu infrastructura proasta (Romania si Bulgaria) au cele mai mari rate de decase la milionul de locuitori. Mai un aspect care ar trebui luat in calcul:: Romania si Bulgaria au cel mai vechi parc auto din Europa. Adica aici isi vand nemtii, francezii, belgieni joarsele. Asta se intampla din cauza nivelului de trai. Nu ii ia nimeni la intrebari pe politicieni despre asta!

Astea sunt concluziile mele nu ale studiului. Daca ne uitam in partea cealalta a clasamentului tarile bogate si cu infrastructura rutiera buna au cele mai mici rate de deces.

Dupa Romania si Bulgaria celelalte tari au in jur de 60 si 50 de decese la milionul de locuitori, iar aceste tari sunt: Grecia, Letonia si Ungaria.

Bineinteles ca mai sunt si alte cauze ale numarului asta mare de decese din accidente rutiere inregistrat de Romania. Tu ce parere ai?

Cumpara procedura de masurare a activitatilor din depozit;: https://logistic-specialist.com/produs/procedura-masurare-activitati-depozit/

Lasă un comentariu