In top 10 unicorni 2 companii au la baza transportul

Transportul se pare ca este una dintre cele mai cautate industrii atunci cand vrei sa devii unicorn. Pentru cei care nu stiti inca, un unicorn este o companic care depaseste valoarea de piata de 1 miliard de dolari.

Afla din articol urmatoarele:

  • care sunt cei 2 unicorni care au aes transportul ca industrie;
  • Ce alte companii mai sunt prezente in top

Care sunt cei 2 unicorni care au ales transportul ca industrie

Prim companie este una despre care am mai scris articole aici pe site. Compania se cheama Uber cu toate celelalte divizii Uber Freight, Uber fright for shippers. Se pare ca compania, care va fi listata la bursa de la New York in curand se asteapta la 120 miliarde de dolari obtinuti prin listare. Este prima companie din top si se pare ca va ramane acolo multa vreme. Cu toate problemele “legale” este inca o companie pe val.

A doua companie din top este Didi Chuxing. Este o companie din China care ofera servicii de transport cam in toate domeniile de transport. Adica: car sharing, bike sharing, bus sharing etc. Compania se pare ca este evaluata la mai mult de 57 de miliarde de dolari. Se pare ca are 450 milioane de utilizatori activi si 21 milioane de soferi inregistrati. Didi Chuxing a achizitionat Uber China acum 2 ani si de atunci continua sa se extinda si sa se dezvolte.

Ce alte companii sunt in top

Alte companii care mai sunt in top sunt AirBNB companie care e evaluata la 31 miliarde de dolari. Platforma companiei face legatura intre cei care cauta cazare si cei care ofera locuri de cazare in regim hotelier.

Meituan Dianping este o alta companie din top, tot cu sediul in China. Activitatea lor principala a fost livrarea de mancare, dar s-au extins si ofera si servicii de bike-sharing, ticketing etc. Compania este evaluata la aproximativ 30 de miliarde de dolari.

SpaceX este si ea pe lista si surprinzator pe lista se afla si Pinterest o platforma care este concurentul Instagram.

Daca ti-a placut aricolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: SpaceX+NASA=LOVE

Lasă un comentariu