Incepe isteria cu sticlele de hartie

De ceva timp am vazut ca a inceput isteria cu sticlele de hartie. De fapt, din fibre vegetale combinate cu hartie. Subiecte focus in articol:

  • incepe isteria cu sticlele de hartie
  • ce alte alternative mai sunt

Incepe isteria cu sticlele de hartie

Suntem in era in care platicul a acaparat pamantul. iar acest plastic a fost tot mai frecvent si prezent. Il avem peste tot: in pamant, in animale, in oceane, in casa…peste tot. Datorita poluarii cu plastic au inceput sa apara semnale de alarma, iar aceste semnale de alarma duc la disparitia plasticului. Mai devreme sau mai tarziu plasticul va iesi din vietile noatre. Pentru ca plasticul e peste tot el va trebui sa fie inlocuit de altceva. Iar acel altceva se pare ca va fi hartia sau fibreme vegetale.

Acum ceva timp am remarcat ca cei de la KFC inlocuisera paiele de platic (cele cu care bei bauturile) cu paie de hartie. Ei nu foloseau recipiente de platic ci doar din hartie. Tot mai multi ptoducatori si firme incep sa inlocuiasca plasticul. Coca Cola a anuntat ca doreste sa inlocuiasca sticlele de plastic cu alte din hartie si fibre vegetale. Carlsberg au anuntat si ai aceiasi schimbare.

De fapt s-a creat o alianta care se cheama “Paper bottle comunity” si care aduna tot mai multi membri. La aceasta alianta au aderat si Carlsberg si Coca Cola. Nu stim daca e doar de fatata si de marketing, dar o sa vedem in viitor. Problema cu sticlele de hartie este ca nu se poate vedea continutul, iar asta e un avantaj mare de marketing la anumite produse.

Ce alternative mai sunt

Alternativele sunt cele vechi sticla de sticla si sticlele din lut, adica ceea ce se foloseste de cand lumea. Problema e ca cele ambele sunt casabile si asta inseamna masuri suplimentare de protectie. Folosirea lor implica costuri logistice suplimentare. Aceste costuri vor trebui platite de cineva: de producator sau de client. Cum producatorii vor sa-si conserve profitul sigur vor transfera costurile la client.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti pe urmatorul: Aglomeratie la fantana Miorita – prostie sau comoditate

2 comentarii la „Incepe isteria cu sticlele de hartie”

Lasă un comentariu