Infoliere cu hartie

Cred ca toata lumea care citeste acest site stie ca paletii se infoliaza cu folie din plastic. Nu stiu daca toti stiti, dar in depozitele mari de logistica se consuma cateva sute de kilograme de folie pe zi. Pentru un palet se folosesc intre 70 si 120 de g de folie stretch. Daca livrezi zilnic 30 de camioane ajungi la un consum de 100 de kg de folie doar pentru ceea ce livrezi.

Ca sa livrezi 30 de camioane pe zi trebuie sa primesti 30 de camioane pe zi, Asta inseamna alta suta de kg de folie pe zi. In 20 de zile ajungi la 4 tone de folie utilizata. O cantitate impresionanta! Nu sunt multe depozite care livreaza 30 de camioane pe zi, Eu stiu 9-10 depizite care livreaza cantitatile astea de marfa zilnic.

Problema cu folia asta este ca dupa ce e folosita pentru infoliat paletul ea se arunca, Nu poti sa o folosesti de mai multe ori.

Ce solutie alternativa exista?

Exista o solutie de a infolia paletii cu hartie. Eu am vazut o astfel de solutie la o companie numita Mondi. Acesta companie fabrica o hartie speciala care poate fi folosita la infoliat paleti. Se poate folosi cu un sistem automat sau cu un sistem manual de infoliere.

Avantajul este ca aceasta hartie nu polueaza mediul atat de tare ca folia. De asemenea, din ce stiu eu hartia se poate recicla mult mai bine decat folia. Se tot discuta de reducerea amprentei de carbon a companiilor. Toti se focuseaza pe consumul de combustibil si trecerea la masini electrice. In logistica exista si alte surse de poluare, dupa cum vedeti, Si poate ar fi timpul sa ne uitam si la sursele astea de poluare.

Va las un film in care puteti vedea hcum se infoliaza cu hartie: https://youtu.be/sNLHaBDoQYE

Cumpara pachetul complet de proceduri de transport, contractul de trasport si alte documente importante pentru orice companie: https://logistic-specialist.com/produs/pachet-transport-complet/

Lasă un comentariu