Innolith, noi tehnologii pentru baterii electrice

Innolith este o noua tehnologie pentru baterii electrice care promite puteri mai mari si nu este inflambila. Una din principalele probleme a beteriilor pe Li este ca sunt inflamabile, Pot lua foc din 2 motive: putere prea mare (atat la incarcare cat si la descarcare) si contatul cu apa.

Innolith promite puteri mai mari

Innolith utilizeaza ca electrolit un material anorganic care este ne inflamabil si mai sigur in utilizare. De asemenea, promite sa furnizeze 1000+Wh per kg. Asta inseamna ca masinile electrice vor putea avea autonomie de peste 1000 km.

Tehnologia este in dezvoltare in laboratoarele germane a companiei. Conform declaratiilor companiei bateria va avea si costuri reduse. Asta deoarece nu foloseste materiale exotice in componenta ei.

Acumulatorul este in stadiul de dezvoltare si se asteapta sa iasa pe piata in urmatorii 3-5 ani.

Si pentru a vedea ca nu e o fantezie de a lor ei au produs deja prima baterie bazata pe o chimie patentata de ei. Aceasta baterie este utilizata in prezent in SUA si a ajuns pana acum la mai mult de 55.000 de cicluri de incarcare descarcare.

Numarul acesta de cicluri este de 10-100 ori mai mare decat la bateriile curente. Perioada de 3-5 ani pana la aparitia noii baterii pe piata este atat de lunga si datorita faptul ca Innolith doreste sa isi securizeze furnizorii de materii prime. Securizarea asta inseamna obtinerea controlului asupra materiilor prime care intra in componenta bateriei.

Mai jos aveti o imagine cu densitatile energetice ale bateriilor actuale, asta pentur a vedea diferenta:

Concluzii

Astfel de baterii ca cele produse de Innolith cu capacitate mare de incarcare rezolva problema transportului electric. Pana la momentul asta nu exista inca o solutie fezabila pentru camioane. Bateriile de la moemntul actul nu au suficient de mare densitate de energie pe kg. De aceea nu pot fi folosite cu succes pe camioane.

Daca ti-a placut articolul te rog sa-l transmiti mai departe in reteua ta si sa-l citesti si pe acesta: Tork Robotics a fost cumparata de Daimler Truck

4 comentarii la „Innolith, noi tehnologii pentru baterii electrice”

Lasă un comentariu