La masinile electrice se recomanda schimbarea bateriilor in caz de accident

Asta e o chestiune pe care cred ca nu o stiti toti: la masinile electrice se recomanda inlocuirea bateriei in caz de accident. Si nu e vorba de accident grav e vorba si in cazul unor anumite accidente usoare. De ce se recomanda asta?

Pentru ca se pot fisura straturile din interrroul acumulatorului. Nu poti vedea asta la momentul accidentului, dar ulterior acele straturi fisurate se vor atinge si exista pericolul ca masina sa ia foc. Nu stiu dca ati desfacut vreodata un acumulator cu Li. Eu am desfacut unul si se incinsese foarte tara o folie din aia din interior. Ma intrebam unde sa arunc foliile alea pentru ca imi era frica sa le arunc pe undava ca sa nu ia foc. Erau extrem de incinse. Le-am lasat in niste vase ceramice cateva ziile pana s-au racit si abia dupa aia le-am aruncat. Nu au luat foc.

Asta e fost o experienta personala cu un acumulator de 10.000 de mA. Adica relativ mic!

Cat de mare e riscul de a lua foc masina electrica dupa un accident?

Daca acumulatorul masinii e monobloc si e fixat intr-o carcasa rigida de caroserie riscul e foarte mare daca ma intrebati pe mine. Pentru ca exista posibilitatea ca straturile din interiorul bateriilor sa se miste sau sa se fisureze. Din ce am inteles unele companii de asigurare din tarile vestice inlocuiesc acumulatorii dupa accidente. Asta ridica foarte mult costurile de raparatie, ceea ce va ridica foarte mult costul asigurarii.

Daca nu ai asigurare, raspundearea iti apartine. Si nu stii cand si de ce se va produce. E posibil sa se produca in urmatoarea saptamana sau in urmatorul an. Nu ai nici un fel de control asupra chestiei asteia.

Tu ce ai face daca ai avea masina electrica stiind de riscul asta? Daca nu ai stiut de riscul asta e bine ca ai citi acest articol. Poate vei mai sapa sa vezi daca pentru masina ta exista acest risc sau nu.

Iti recomand un soft de management parc auto facut in Excel. Il poti achizitiona de aici: https://logistic-specialist.com/produs/soft-parc-auto-in-excel-consultanta/

Lasă un comentariu